Gemeente Lopik

Onderwerp: Eerste computer symbolisch overhandigd

Dankzij de computerregeling kunnen in gezinnen die op bijstandsniveau leven computers en printers worden aangeschaft. Op vrijdag 11 december P 2009 om 09:30 uur zal de heer J.A. Touw van de Stichting Leergeld symbolisch de eerste laptop uitreiken aan wethouder J.W.M. Kooijman. E Er zijn inmiddels 14 aanvragen ingediend. Gezinnen die voldoen aan de voorwaarden kunnen hun aanvraag tot uiterlijk 31 december 2009 indienen.

R Tegenwoordig kunnen kinderen op de middelbare school niet meer zonder een computer. Scholen bieden roosters aan via internet en verwachten dat kinderen werkstukken via mail versturen en gebruik maken van internetbronnen. Het inkomen van het gezin moet kinderen niet belemmeren in hun schoolprestaties en S maatschappelijk functioneren.

De gemeente Lopik zet zich in voor alle kinderen en vindt dat zij gelijke kansen moeten hebben. Om achterstand bij kinderen in gezinnen die op bijstandsniveau B leven te voorkomen, heeft de gemeente Lopik een computerregeling ingesteld. De Stichting Leergeld Nieuwegein voert de computerregeling uit namens de gemeente Lopik.

E Voorwaarden
Inwoners komen voor de computerregeling in aanmerking als zij voldoen aan de volgende voorwaarden:
· het (gezins)inkomen is al meer dan een jaar niet hoger dan de bijstandsnorm; R · het inwonend kind gaat in 2009 naar het voortgezet onderwijs, of het inwonend kind is op 1 oktober 2009 tussen de 12 en 16 jaar en neemt deel aan het voortgezet onderwijs;
· men staat ingeschreven in de gemeente Lopik; I · in het gezin is geen computer aanwezig jonger dan 3 jaar;
· in het gezin is geen printer aanwezig jonger dan 3 jaar.

C

Lopik, 7 december 2009 H