Gemeente Enschede

Ondertekening samenwerkings-convenant Asito en Werkplein

Uniek samenwerkingsverband `SAMEN AAN DE SLAG'

Vrijdag 11 december 2009 om 13.00 uur vindt in het Stadhuis van
Enschede, de officiële ondertekening plaats van het convenant `SAMEN AAN DE SLAG' tussen Asito DienstenGroep en Werkplein Enschede. Hans Kroeze, algemeen directeur Asito DienstenGroep, en Benno Hermelink, directeur werkgeversbenadering Werkplein Enschede ondertekenen het convenant waarin staat hoe Asito en Werkplein samen ten strijde trekken tegen de problematiek van de toenemende vergrijzing. Tijdens deze bijeenkomst worden tevens concept en werkwijze verder toegelicht.

De Asito DienstenGroep en het Werkplein Enschede zijn overtuigd dat deze samenwerking concrete handvatten geeft om de problematiek rondom de afnemende omvang van de beroepsbevolking en het afnemende aantal jongeren op de arbeidsmarkt (ontgroening) het hoofd te bieden.

Aanleiding
Werkplein Enschede wil met een vraaggerichte dienstverlening - als `preferred supplier` - integraal samenwerken met werkgevende partijen op basis van heldere (resultaat)afspraken. Dienstverlener Asito DienstenGroep beschouwt maatschappelijk verantwoord ondernemen als een van haar kernkwaliteiten en realiseert zich bovendien dat - ondanks de huidige recessie - in de nabije toekomst sprake zal zijn van een krimpend arbeidspotentieel. Beide partijen beseffen dat het uitspreken van intenties alleen niet voldoende zal zijn om de problematiek actief het hoofd te bieden.

Werkwijze
Eind 2008 zijn Asito en Werkplein Enschede gezamenlijk begonnen met de ontwikkeling van een werkwijze waarin continue werving, beroepsmatige scholingstrajecten en instroom op maat centraal staan. Inmiddels is deze werkstructuur uitgekristalliseerd en vastgesteld, zijn de eerste resultaten bekend en ervaringen opgedaan en kan dit model - met concrete investeringen van beide partijen - nu definitief voor een lange termijn vastgelegd worden in het convenant `SAMEN AAN DE SLAG'.

Geplaatst: 09 december 2009.

9 december 2009