FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: Tweede bal masqué bij Henk ten Hoor in Winschoten

Vrijdag 11 december voeren werknemers van modeketen Henk ten Hoor wederom op ludieke wijze actie tegen hun werkgever. Hun angst weerhoudt de groep gemaskerde werknemers niet om stil te protesteren tegen de rancuneuze opstelling van de directie. Dit is de tweede actie in een reeks voor een goed sociaal plan.

Gea Lotterman, bestuurder FNV Bondgenoten: "Maandag kondigde de directie aan uit de rode cijfers te zijn en dat er versneld winkels worden geopend. Een reorganisatie is helemaal niet nodig, maar de werkgever wil per se van een aantal werknemers af. Hij schuwt geen enkel middel: intimidatie, sancties en loze beloften."

Naast het stille protest van de werknemers wordt het winkelend publiek gevraagd om hun mening en steun. De werknemers eisen naast een sociaal plan recht op werk voor alle leeftijden, respect, stopzetting van de intimidatie en geen verdringing van reguliere arbeid. Lotterman: "Waar mogelijk probeert de werkgever vaste krachten te vervangen door goedkopere BBL-studenten. Dat is zowel voor de vaste werknemers als de studenten een slechte zaak. Want als er geen vaste krachten meer zijn, wie moet dan de BBL'ers opleiden?"

Henk ten Hoor is een modeketen met meer dan 85 winkels in noord- en midden-Nederland. De werknemers blijven ludieke acties voeren tot de directie gehoor geeft aan hun eisen.