Royal Haskoning


Royal Haskoning tekent voor kerkmuseum Elst

10-12-2009

Royal Haskoning biedt vrijdag 11 december gedigitaliseerd beeldmateriaal aan het Kerkmuseum Elst aan. Een belangrijk moment om het verhaal van de cultusplaats duidelijker en inzichtelijker te kunnen tonen aan belangstellenden.

In de loop van de tijd is er veel beeldmateriaal verzameld en ontwikkeld. Royal Haskoning heeft het Kerkmuseum Elst ondersteund bij het digitaliseren van bestaand beeldmateriaal. Ook heeft het bureau driedimensionaal beeld gemaakt. Hiermee kan de geschiedenis van de cultusplaats nog beter geïllustreerd worden.

Na de overhandiging van het beeldmateriaal presenteert het Kerkmuseum Elst een unieke virtuele wandeling door de opeenvolgende fasen van de cultusplaats. Daarna zal Mari Baauw, architect bij Royal Haskoning en kerkbouwadviseur van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN), een presentatie geven met als onderwerp `Kerkbouw in de toekomst'.

Het Kerkmuseum Elst kon deze wens realiseren met ondersteuning van Royal Haskoning. Het bureau ondersteunt het museum vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid; de Sociale Projecten zijn in het leven geroepen naar aanleiding van het 125-jarig bestaan van het bureau in 2006. Dit is erop gericht om vanuit de eigen kennis en expertise ondersteuning te bieden aan non-profitorganisaties in en om de steden waar het bureau vestigingen heeft. De ondersteuning heeft in dit geval geleid tot het vastleggen van de geschiedenis van de Kerk op een overzichtspaneel en op Cd-rom.