Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Wethouder Wim van Wikselaar treedt af

wim van wikselaar
Wethouder Wim van Wikselaar is afgetreden naar aanleiding van het rapport over de gang van zaken rond de aanleg van het cultuurhuisplein. Het college is in de zomerperiode geconfronteerd met een overschrijding bij de aanleg van het plein. Dit was voor het college aanleiding om een extern onderzoek uit te laten voeren.

In de commissie Middelen van donderdag 3 december heeft Wim van Wikselaar verantwoording afgelegd over de gang van zaken rond het plein. Na deze vergadering heeft persoonlijk beraad er toe geleid dat hij vandaag heeft besloten de raad zijn ontslag aan te bieden.

Burgemeester Frits Naafs noemt het aftreden van Wim van Wikselaar een menselijk drama. "Wim van Wikselaar heeft in de afgelopen 4 jaar met veel inzet zijn taken als wethouder vervuld. Met name als eerste portefeuillehouder financiën na de herindeling heeft Van Wikselaar een belangrijke bijdrage geleverd aan onze gemeente. Hij heeft zijn eigen afweging gemaakt in dit dossier en ik respecteer zijn beslissing. De gemeenteraad zal uiteindelijk een oordeel moeten geven over de uitkomsten van het rapport en de aanbevelingen en conclusies van het college."

Wim van Wikselaar beheerde de portefeuille Financiën, Grondzaken, Onderwijshuisvesting, Informatisering & Automatisering, Facilitaire Zaken en dorpswethouder Maarsbergen en Overberg. Hij was wethouder sinds 2 januari 2006.