Oranjewoud


Opdracht voor OTB N18 Varsseveld - Enschede

Oranjewoud heeft opdracht voor het opstellen van het Ontwerp Tracébesluit (OTB) voor de N18 Varsseveld - Enschede. Volgens Rijkswaterstaat Dienst Oost Nederland heeft de kwaliteit, integraliteit en ervaring van het projectteam de doorslag gegeven tijdens de aanbesteding.

De verkeersveiligheid en de leefbaarheid op en rond de N18 tussen Varsseveld en Enschede moet verbeterd worden. Om de economische ontwikkeling in de regio te stimuleren moet ook de bereikbaarheid verbeteren. Onlangs maakte minister Eurlings zijn standpunt bekend op basis van de Trajectnota/MER. Oranjewoud maakt in het OTB een uitwerking van deze voorkeursvariant tot op bestemmingsplanniveau zodat iedereen de consequenties voor zijn/haar situatie kan inschatten. Goudappel Coffeng verzorgt als onderdeel van de combinatie de verkeerskundige analyses voor de N18.

De planning is dat eind 2010 het OTB door ministers Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en Cramer (Ruimte en Milieu) wordt ondertekend en vindt de inspraak plaats.

Deze nieuwe opdracht komt op een goed moment. Momenteel rondt Oranjewoud het OTB voor de A74 bij Venlo en MER/OTB A2 Meerenakkerweg bij Eindhoven af.