Senternovem

11-12-2009 | Save Our Future - Dansen voor het klimaat

Een nieuw perspectief op natuur- en milieueducatie.

Klimaatverandering is één van de meest urgente uitdagingen van onze tijd. Het is belangrijk om jongeren hierbij te betrekken. Het gaat immers om hún toekomst. De dansvoorstelling Save Our Future betrekt jongeren op een vernieuwende manier.

save our future Aansluiten bij de belevingswereld van jongeren

Het programma Natuur- en milieueducatie (NME) stimuleert de betrokkenheid van jongeren en ondersteunt hen in de zoektocht naar wat zij zelf kunnen bijdragen. Met dit doel is de dansvoorstelling `Save Our Future' ontwikkeld.

Jonge dansers geven via hiphop, streetdance, tap en andere moderne dansstijlen uiting aan hun zorg en hoop voor de toekomst. Op 12-12-2009 staat Save Our Future op het grote Kopenhagen evenement Beat the Heat Now. In de aanloop naar de klimaattop is de dansvoorstelling ook in diverse scholen en theaters te zien.

Aftrap tot discussie

Save Our Future biedt een vernieuwende aftrap voor een gesprek of discussie over klimaatverandering. In een theaterzaal, op een school of bij lokale evenementen. De dansers zijn leerlingen van de Dansacademie Lucia Marthas en haar samenwerkingspartners: Hanze Hogeschool Groningen en het Noorderpoort College.

De dansers zijn betrokken bij de problematiek en kunnen als gesprekspartner deelnemen aan de discussie die op de voorstelling volgt. De door hen zelf geschreven introductietekst op de voorstelling (zie kader) verwoordt hun grote betrokkenheid. Deze aansprekende woorden vormen in combinatie met de dans unieke stof tot discussie.

Ook bij u?
Ook na Kopenhagen is `Save Our Future' inzetbaar. Niet vrijblijvend, maar als onderdeel van een educatief arrangement.

Het programmabureau NME kan helpen bij het realiseren van de juiste setting en het betrekken van deskundige partners. Wie geïnteresseerd is kan contact opnemen met het programmabureau via info@nme.nl.