Senternovem

11-12-2009 | Groot succes watertechnologie-event tussen Spanje en Nederland

Op 2, 3 en 4 december heeft in Leeuwarden het tweede netwerkevent tussen Spanje en Nederland plaatsgevonden op het gebied van watertechnologie. In juni 2009 organiseerden SenterNovem en het Netherlands Water Partnership (NWP) onder de vlag van het Innovatieprogramma Watertechnologie samen met het Spaanse Plataforma del Agua een eerste netwerkevent in Valencia. Dit succesvolle initiatief kreeg met het inkomende bezoek van 2 december een vervolg.

Ook nu kon het event weer op grote belangstelling rekenen: zo namen 25 Spaanse en 45 Nederlanse organisaties deel aan het event. Commissaris van de Koningin van Friesland, de heer Jorritsma, heette de Spaanse delegatie op woensdag 2 december welkom tijdens een diner. Donderdag stond in het teken van technische workshops en matchmaking. Deze workshops hadden betrekking op "water in de industrie" en "water- en energie efficiency in de landbouw". Beide landen zien hier goede mogelijkheden voor samenwerking en technologieleveranciers maar ook eindgebruikers indentificeerden verschillende samenwerkingsprojecten. Op vrijdag 4 december bracht de delegatie tenslotte een bezoek aan het TTIW Wetsus, het DeSaH pilot project in Sneek en Emmtec Services.

"De samenwerkingsovereenkomst tussen het Innovatieprogramma Watertechnologie en het Spaanse Plataforma del Agua die in Valencia is ondertekend begint nu echt vorm te krijgen. Zo is er een gezamenlijke website gelanceerd (www.snwp.info) en krijgen de resultaten uit de workshops volgend jaar een vervolg", aldus Bart Jeroen Bierens van SenterNovem, één van de betrokken partijen tijdens het afgelopen event.