Gemeente Lelystad

Nieuwe stimulans woningmarkt

Zaterdag 12 december 2009

De gemeente heeft nieuwe maatregelen genomen om de woningmarkt te stimuleren. Ditmaal gaat het om maatregelen die de projectmatige woningbouw een stimulans moeten geven.

De maatregelen vloeien voort uit de nota het Antwoord van Lelystad. Daarin staan acties die de gevolgen van de economische situatie voor de bouw en de verkoop van nieuwbouwwoningen, moeten verzachten.

Waar gaat het om?

Het gaat om de volgende maatregelen voor projectmatige bouw.
1. Eigenaren van woningen (uit een project) die in Warande op de stadsverwarming worden aangesloten, krijgen een cheque van EUR
2.600,- bij de oplevering van hun woning. Het gaat om een bijdrage in de aansluitkosten.
2. De verplichting dat kopers een nieuwbouwwoning tenminste twee jaar moeten bewonen, alvorens de woningen te kunnen verkopen, komt tijdelijk te vervallen. Deze bepaling is tot stand gekomen in een andere marktsituatie waarin speculeren op (forse) waardestijging van woningen aan de orde was.
Verder is er een aantal maatregelen genomen om projectontwikkelaars te ondersteunen bij de realisatie van nieuwe woningbouwprojecten.

De maatregelen gelden in ieder geval tot eind 2010, omdat dan naar verwachting het herstel van de economie gaat doorzetten.


---