Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.40 uur

Utrecht, 11-12-2009

Alcoholcontole

NIEUWEGEIN - In de nacht van donderdag op vrijdag 11 december heeft de politie een 23-jarige inwoner van Amersfoort aangehouden tijdens een alcoholcontrole.

De man reed in zijn auto over de Waterliniedok toen politieagenten de man controleerden. Hij bleek teveel alcohol genuttigd te hebben (450 ug/l) en werd meegenomen naar het politiebureau. Omdat de man al eerder betrapt was op het rijden onder invloed is zijn rijbewijs ingenomen. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Verder werden er tussen 00.00 en 02.00 uur nog 84 personen gecontroleerd. Van hen had niemand te veel gedronken.

Fietsverlichtingscontrole

IJSSELSTEIN - Politieagenten hielden donderdagochtend 10 december een fietsverlichtingscontrole bij de Randdijk. Tussen 07:30 uur en 08:00 uur schreef de politie 10 bekeuringen uit.

Alerte buurvrouw belt politie

HOUTEN Donderdagmiddag rond 14.30 uur zag een alerte buurvrouw op de Vestingsmuur dat iemand in een woning probeerde in te breken. Toen de inbreker merkte dat hij betrapt was, vluchtte hij weg. De gealarmeerde politie trof de inbreker niet meer aan.

Ziet u een verdachte situatie? Aarzel niet maar bel direct 112 en onthoud de kenmerken van de verdachte. Kijk voor meer informatie www.herkendesignalen.nl

Dief aangehouden

VIANEN Donderdag 10 december werd de politie rond 11.30 uur naar de Hoogewaard gestuurd. Twee Bijzonder Opsporings Ambtenaren van de gemeente hadden gezien dat een man spullen uit een opengebroken aanhangwagen had gehaald. De politie hield de man, een 28jarige IJsselsteiner, aan als verdachte en nam hem mee naar het politiebureau voor verhoor. De spullen zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar.