Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.40 uur

Utrecht, 11-12-2009

Tassendiefstal

WOERDEN De laatste week zijn bij de politie vier aangiftes binnengekomen van diefstal tas. In alle gevallen zat de tas in een onafgesloten fietstas en is deze tijdens het fietsen uit de fietstas gestolen. Pas later merkten de slachtoffers dat hun tas was gestolen. Gezien de werkwijze vermoedt de politie dat de verdachte(n) zelf ook fietst en waarschuwt alert te zijn en altijd de fietstas goed af te sluiten. Bent u getuige van een dergelijk incident, bel dan het alarmnummer 1-1-2. Hiermee is de kans groter dat de politie de verdachte op heterdaad kan aanhouden.

Snelheidscontrole

KOCKENGEN De politie heeft donderdagochtend 10 december van 08.50 tot 11.40 uur de snelheid gecontroleerd van 1126 bestuurders. De controle vond plaats op de provincialeweg N 401. 156 Personen reden sneller dan was toegestaan en krijgen een bekeuring thuis gestuurd.

Fietser geschept door auto

MONTFOORT Op de Willeskop vond donderdagmiddag rond 17.00 uur een aanrijding plaats tussen een 33-jarige automobiliste uit Oudewater en een 44-jarige fietser uit Montfoort.

Het ongeval gebeurde toen de automobilist rechtsaf sloeg vanaf een uitrit. Zij raakte hierbij de fietser die links op de weg reed in plaats van rechts. De automobilist verwachtte geen verkeer van deze kant van de weg en reed tegen de fietser aan waardoor de man uit Montfoort viel.
De fietser is met rugklachten overgebracht naar het ziekenhuis.