Politie Drenthe

Vrijdag

Provincie Drenthe, 11-12-2009

Vuurwapenbezit

ASSEN Donderdagmorgen nam de politie in een woning in Assen een vuurwapen in beslag. De 21 jarige bewoner werd aangehouden. Na verhoord te zijn is hij weer in vrijheid gesteld. De verdachte had een niet van echt te onderscheiden gasdrukpistool in zijn bezit. Het voorhanden hebben van een dergelijk wapen valt onder de vuurwapenwet en wordt aangemerkt als een misdrijf. Justitie deed de man direct het voorstel om door betaling van een boete van 150,- verdere strafvervolging te voorkomen. (200906530)

Alcohol in het verkeer

VEENOORD Tijdens een verkeerscontrole op de Boerdijk in Veenoord hield de politie donderdagavond een 23 jarige automobilist uit Emmen aan. De man had gedronken (250 ugl). Met een rijverbod van een uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man later weer in vrijheid gesteld. (2009060690)

Samen uit samen thuis

ZUIDWOLDE In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op de Hoofdstraat in Zuidwolde een 49 jarige inwoner van die plaats aan. De man bestuurde een auto terwijl hij gedronken had (240 ugl). Terwijl de man op het politiebureau zat voor het afnemen van een ademanalyse besloot een man die als passagier in de gecontroleerde auto zat, daar mee naar het politiebureau in Hoogeveen te rijden kennelijk om zijn vriend op te halen. Onderweg naar Hoogeveen werd ook hij gecontroleerd door een politiepatrouille. En het zal menigeen niet verwonderen dat ook deze 51 jarige man uit Zuidwolde gedronken had (420 ugl). Samen konden ze even later het politiebureau verlaten, beiden met een rijverbod van een paar uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed. (2009060688/2009060691)

Rijbewijs ingevorderd

DWINGELOO Tijdens een lasercontrole van op de N855 ter hoogte van Dwingeloo (80 km weg) vorderde de politie donderdagmiddag het rijbewijs in van een 20 jarige automobilist uit die plaats. De jongeman reed daar met een snelheid van 132 km per uur.

Snelheidscontrole

HUIS TER HEIDE Bij een aangekondigde snelheidscontrole op de N373 bij Huis ter Heide (80 km weg) zijn donderdag 134 automobilisten bekeurd voor het overschrijden van toegestane snelheid. De snelheid van in totaal 2705 voertuigen werd gemeten. De hoogste snelheid was 116 km per uur.

Politie neemt vuurwerk in beslag

COEVORDEN Donderdagmiddag nam de politie op de Rondweg in Coevorden 420 stuks knal en siervuurwerk en 200 knalpatronen in beslag. Het vuurwerk werd vervoerd in een auto die vanuit Duitsland ons land binnen kwam rijden. Tegen de beide inzittenden, twee mannen van 23 jaar uit Zwolle wordt proces-verbaal opgemaakt. (2009060619)

Geschopt

MEPPEL Zonder enige aanleiding gaf een 47 jarige man uit Meppel donderdagmiddag op de Hoofdstraat in Meppel twee hem onbekende vrouwen van 25 jaar uit die plaats een schop. De man liep achter de beide vrouwen. Hij verklaarde later de indruk te hebben gehad dat de vrouwen hem uitlachten. De geschopte dames belden de politie en deden aangifte. Op aanwijzing van een medewerker van een winkel kon de politie de man even later aanhouden op het prinsenplein. Na het afleggen van een verklaring is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op. (2009060627)

Ongevallen in het verkeer

HOOGEVEEN Op de Beukemastraat in Hoogeveen kwamen donderdagmiddag een auto en een fietser met elkaar in botsing. De 56 jarige automobiliste uit Nieuweroord nam de binnenbocht en kwam daar de 59 jarige fietser uit Hoogeveen tegen. De man raakte licht gewond. Nadat hij in het ziekenhuis was onderzocht en behandeld kon hij later op de avond weer naar huis.

NORG Op de Langeloerweg in Norg botste donderdagavond een 24 jarige automobiliste uit Assen tegen een afslaande bromscooter. Daarbij raakten de 17 jarige scooterbestuurder uit Roden en zijn 14 jarige duopassagier en plaatsgenoot gewond. Beiden zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. De scooter reed op de rijbaan in plaats van op het verplichte fietspad. Op het moment dat de auto die achter de scooter reed deze wilde inhalen sloeg de scooter linksaf. (2009060649)

STUIFZAND Op de Wijsterseweg bij Stuifzand belandde donderdagavond een 29 jarige vrouw uit Wijster met haar auto in de sloot. Volgens de vrouw kwam ze met de wielen in de rechterberm, stuurde daarna sterk naar links met als gevolg dat ze links van de weg in de sloot tot stilstand kwam. De auto lag op de kop. De licht gewonde vrouw is door de brandweer uit de auto gehaald en daarna voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Hoogeveen. De vrouw had niet gedronken. (2009060662)

Bromfietser gezocht

MEPPEL De politie wil graag in contact komen met de bestuurder van een bromfiets die afgelopen woensdag rond 09.40 uur op het Rumptigerpad in Meppel betrokken was bij een valpartij. De bromfietser kwam uit de richting Oosterboer en raakte na het inhalen van een paar fietsers een tegemoetkomende fietster. Deze 41 jarige inwoonster van Meppel kwam te vallen en bezeerde haar been. De bromfietser keek nog wel even om maar reed toen door. Het gaat om een bromfietser met donkere jas en zwarte held. Hij droeg een donkerkleurige rugzak. Deze bromfietsbestuurder en mensen die menen te weten wie dit is, kunnen bellen met 0900-8844. (2009060290)

Daders opgespoord

ASSEN De politie heeft twee mannen opgespoord die op 11 november in de openbare kelderruimte van een flat aan de Smetanalaan in Assen een fiets in brand hebben gestoken. De fiets ging verloren en de kelderruimte moest worden schoongemaakt. Het door de politie ingestelde onderzoek leidde naar de beide verdachten van 19 en 21 jaar uit Assen. Ze werden donderdag verhoord. De 21 jarige man bekende de fiets in brand te hebben gestoken. De andere leende hem daarvoor zijn aansteker. De politie maakt proces-verbaal op. (2009054117)

Bestemd voor de media

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280. De voorlichter is van maandag tot en met vrijdag bereikbaar tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag tot 13.00 uur.