Politie Groningen

Vrijdag 11 december 2009

Provincie Groningen, 11-12-2009

Groningen: man aangehouden voor vernieling

Agenten hebben donderdagnacht op de Grote Markt een 24-jarige man uit Groningen aangehouden voor vernieling. De agenten zagen dat de man een fiets omver gooide. De eigenaar van de fiets kwam op dat moment ook aanlopen en constateerde schade. Tegen de Stadjer is proces-verbaal opgemaakt.

Zandeweer: alcomobilist laat gestrande auto staan

De politie heeft donderdagnacht een 46-jarige man uit de gemeente Eemsmond aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten kregen een melding dat aan de Trekweg in Zandeweer een bestelbus half boven het Boterdiep hing. Nadat de agenten het kenteken hadden nagetrokken zijn zij naar de woning van de eigenaar van de bestelbus gegaan. Hier lieten zij de bestuurder een blaastest doen. Uit de test bleek dat de man ruim 1,3 pormille alcohol in zijn bloed had. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van zes uur.

Winschoten: metaaldieven aangehouden

De politie heeft donderdagmiddag twee mannen van 47 en 44 jaar uit Winschoten aangehouden voor diefstal. De politie kreeg een melding dat in een leegstaande fabriek aan de Tramweg goederen werden weggenomen. Toen agenten op de locatie aankwamen troffen zij een auto met aanhanger aan. Op het dak van het pand ontdekten ze even later de mannen. Het duo werd in de kraag gevat en de politie heeft de gestolen goederen in beslag genomen.

Groningen: beginnend bestuurder onder invloed

De politie heeft donderdagnacht op de Noorderhaven een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden op de Ossemarkt en lieten hem op de Noorderhaven een blaastest doen. Uit de test bleek dat de bestuurder ruim 0,8 promille alcohol in zijn bloed had. De man kreeg hiervoor een proces-verbaal. Omdat de Groninger een beginnend bestuurder is heeft de politie zijn rijbewijs ingevorderd.

Den Andel: scooterbestuurder afgesneden

Een 45-jarige scooterbestuurder uit Warffum is donderdagmorgen gewond geraakt op de Hiddingezijlsterweg in Den Andel. De man werd volgens eigen zeggen afgesneden door een voorbij rijdende auto. De Warffumer schrok hier zo van dat hij met zijn scooter in de berm terecht kwam en viel. Medewerkers van een ambulance constateerden dat het slachtoffer een hersenschudding had. Hij is thuis gebracht en de huisarts is geïnformeerd. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Groningen: aanhouding na huiselijk geweld

De politie heeft donderdagmorgen in een woning in de wijk Beijum een 30-jarige man uit Assen aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. Hij had in het huis zijn voormalige vriendin (28) mishandeld. De vrouw was de woning ontvlucht en waarschuwde de politie. Die kon de verdachte aanhouding in haar huis. De Drent is ingesloten voor verhoor.

Appingedam: Friese automobilist rijdt bejaarde vrouw op zebrapad aan

Een 82-jarige vrouw uit Appingedam is donderdagmiddag aangereden toen ze op de Jukwerderweg een zebrapad overstak. Een 54-jarige automobilist uit Dokkum reed van de Jukwerderweg naar de Westersingel en zag de bejaarde vrouw over het hoofd. De 82-jarige Damster viel op het wegdek en is met diverse verwondingen opgenomen in een ziekenhuis. Van de automobilist is een blaastest afgenomen. De Fries was niet onder invloed van alcohol. De politie heeft een registratie gemaakt. Tegen de bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt.

Groningen: Veendamse rijdt van taluud

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Bornholmstraat in Groningen is donderdagmiddag een 40-jarige automobiliste uit Veendam gewond geraakt. De vrouw raakte in een bocht mogelijk een stoeprand en verloor daardoor de macht over het stuur. Ze reed aan de andere kant van de weg van een taluud en kwam ongeveer acht meter lager in de bosjes tot stilstand. De Veendamse is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht.

Groningen: onbekende gaat er vandoor na aanrijding

Een onbekende automobilist(e) is er donderdagavond vandoor gegaan nadat deze een ongeval had veroorzaakt op de Damsterkade. Een 22-jarige fietsster uit Groningen werd door de bestuurder aangereden en viel op de grond. De automobilist(e) reed daarna met hoge snelheid weg in de richting van het Damsterdiep. Tijdens de vlucht raakte het voertuig nog een stoeprand. Een groene spiegel van de auto bleef achter. De Groningse is voor onderzoek naar de nabij gelegen dokterspost gebracht. Haar fiets en andere persoonlijke spullen raakten zwaar beschadigd. De politie doet onderzoek.

Zuidbroek: man aangehouden na mishandeling

De politie heeft vrijdagmorgen een 23-jarige inwoner van Zuidbroek aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling eerder die morgen in Zuidbroek. Een 19-jarige man uit de gemeente Winschoten stapte op het station in Zuidbroek uit de trein en werd lastig gevallen door het tweetal. Toen de 19-jarige zich bedreigd voelde liep hij weg. In de Klaas Woltjerweg werd hij achterhaald door het duo en in elkaar geslagen. Getuigen belden de politie. Dankzij een goede omschrijving kon de 23-jarige verdachte worden aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

Veendam: scooterbestuurder rijdt vrouw aan in voetgangersgebied

Een 63-jarige inwoonster van Veendam is donderdagavond op het Promenadepad gewond geraakt na een botsing met een scooter. De 18-jarige bestuurder van de scooter reed door het voetgangersgebied en wilde richting de Van Beresteijnstraat. De inwoner van Muntendam zag daarbij de Veendamse over het hoofd en reed tegen haar aan. De 63-jarige is voor onderzoek naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces-verbaal op tegen de scooteraar.

Groningen: Groningse door plaatsgenoten mishandeld

Twee inwoners van Groningen zijn donderdagavond in een woning in de Boerhavelaan aangehouden voor de mishandeling van een 19-jarige vrouw. Het tweetal, een 53-jarige man en een 44-jarige vrouw, hadden in de woning onenigheid gekregen met het slachtoffer. Daarbij werd de 19-jarige Groningse meerdere keren geslagen en geschopt. Ook werd ze met de dood bedreigd. Toen agenten bij de voordeur kwamen hoorden ze het slachtoffer schreeuwen. Tijdens de aanhouding werd een politieagent door de verdachte geslagen. De man en vrouw zijn geboeid naar het cellencomplex gebracht. Ze zijn ingesloten. Het slachtoffer doet aangifte bij de politie.

Provincie Groningen: politie controleert voor veilig verkeer

Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag op diverse plaatsen op snelheid.
* Wildervank, N33: aantal geregistreerde voertuigen: 1995, aantal overtredingen: 14, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

* Ten Post, N360: aantal geregistreerde voertuigen: 1049, aantal overtredingen: 13, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

* Groningen, Paterswoldseweg: aantal geregistreerde voertuigen: 477, aantal overtredingen: 80, hoogst gemeten snelheid: 81 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.

* Musselkanaal, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 83, aantal overtredingen: 6, hoogst gemeten snelheid: 118 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Gordelcontrole: In Hoogezand, Kropswolde en Groningen zijn donderdag op diverse plekken verkeerscontroles gehouden. Hierbij werd voornamelijk gekeken naar het gebruik van de veiligheidsgordel. In totaal werden 265 personen gecontroleerd. Zeven personen droegen de gordel niet.

Verlichtingscontrole: In de Rijksweg in Groningen werden fietsers gecontroleerd op het gebruik van verlichting. Negen fietsers hadden hun verlichting niet in orde. In de Rijksweg werden 75 fietsers gecontroleerd.