Politie Hollands Midden

Katwijk - Portemonnee weg na afleidingsmanoeuvre

Katwijk, 11-12-2009 o De portemonnee van een 70-jarige Katwijkse is donderdag 10 december rond 15.30 uur gerold. De vrouw werd bij de portiek van een flat aan de Ankerplaats aangesproken door een man en een vrouw die slecht Nederlands spraken.

De man liet een landkaart van Frankrijk zien, zette deze tegen de muur en vroeg om de weg. De Katwijkse gaf aan hem niet te kunnen helpen, waarna de twee weer vertrokken. De Katwijkse voelde daarna in haar tas en merkte dat haar portemonnee was weggenomen.

Afgelopen twee weken waren twee andere vrouwen al slachtoffer van zakkenrollen. Bij de garage van haar woning aan de Burgemeester Meijboomstraat in Rijnsburg werd een bewoonster vrijdag 4 december gerold. De bewoonster was gevolgd door een man en een vrouw. De twee vroegen de weg en hadden eveneens een kaart van het gebied bij zich. Kennelijk zag één van de twee hierdoor kan om de portemonnee uit de tas van de bewoonster te halen. Diezelfde week, op maandagmiddag werd een vrouw op de Prins Bernhardstraat in Hillegom eveneens van haar portemonnee beroofd. Ook toen werd de vrouw opzettelijk afgeleid met een landkaart. Zij werd aangesproken door twee vrouwen.

De politie wijst op deze vorm van diefstal en vraagt hierop alert te zijn.