NCRV

Knooppunt Kranenbarg

Stem op jouw favoriet in de Top 2000 Covers! Welke inzending verdient de titel Beste Cover?

Knooppunt Kranenbarg; elke werkdag, 17.00 uur, Radio 2

Stemmen kan vanaf zaterdag 12 december op www.top2000covers.nl

De populairste platen en meest favoriete liedjes uit de welbekende Top 2000 lijst van Radio 2, konden tot en met vandaag door luisteraars gecoverd en ingezonden worden naar de alternatieve lijst, de Top 2000 Covers van de NCRV.

Heel Nederland kon de afgelopen tijd favoriete nummers eigenhandig coveren en het resultaat laten meedingen in de strijd. Iedereen kon meedoen met een zangkoor, met collegaâs, met muzikale familieleden of natuurlijk gewoon solo.

Presentator Bert Kranenbarg is op zân zachts gezegd laaiend enthousiast over de ruim vijfhonderd covers die zijn ingestuurd: âWe zijn overdonderd door het aantal inzendingen en de kwaliteit is echt verbazingwekkend hoog. Van sommige nummers is echt een totaal nieuwe versie gemaakt.â Covers van U2 tot Wim Sonneveld en van Stevie Wonder tot ABBA, door metalbandjes, koren, sologitaristen en a capellagroepenâ¦

Nu is het aan de luisteraars en fans om te kiezen welke cover de allerbeste is. Via www.top2000covers.nl kan men een stem uitbrengen, van zaterdag 12 december tot en met vrijdag 18 december 12.00 uur âs middags. Met meer dan 500 covers is er keus genoeg!

Op vrijdagmiddag 18 december wordt tussen 17.00 en 19.00 uur in Knooppunt Kranenbarg op Radio 2 de winnaar bekendgemaakt. De winnaar mag deze winnende cover vervolgens live ten gehore brengen in Knooppunt Kranenbarg.