ABVAKABO FNV

Thuiszorgactie op het plein: Thuiszorg is Zorg!

Thuiszorgmedewerkers uit verschillende delen van Nederland voerden woensdagmiddag voor het Plein voor de Tweede Kamer actie voor een menselijke thuiszorg. Zij ondersteunden de wet van SP-leider Agnes Kant die woensdagavond in de Tweede Kamer worden behandeld.

Op de bijeenkomst spraken ABVAKABO FNV-bestuurder Marlieze Warnaar, GroenLinks-Kamerlid Jolande Sap, PVV-Kamerlid Fleur Agema, en de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) hun steun uit voor de wet en tegen de marktwerking in de thuiszorg: "ABVAKABO FNV zegt: thuiszorg is zorg!
U biedt die zorg. Dat is belangrijk werk, u zorgt ervoor dat mensen niet vereenzamen, niet vervuilen, zelfstandig kunnen blijven wonen. De cliënten kijken naar u uit, voor velen is het een lichtpunt van de dag. U schrijft de kerstkaarten voor de patiënten met parkinson, u ziet dat het eten in de koelkast blijft staan. U belt de kinderen met uw zorgen over uw cliënt."

ABVAKABO FNV steunt de SP met haar wetvoorstel om de marktwerking in de thuiszorg tegen te gaan: "De SP wil met dit voorstel voor een wetswijziging, dit rondpompen van personeel van de ene werkgever naar de andere veranderen. De kwaliteit voorop, de client centraal, maar dan wel sociaal! Ook voor het personeel.
ABVAKABO FNV ondersteunt dit voorstel en we kijken met belangstelling uit naar de reacties van de andere politieke partijen."