Warchild


Feyenoord Galadiner overstijgt alle verwachtingen

11 december 2009 -
War Child directeur Mark Vogt nam woensdagavond 9 december vol trots een zeer bijzondere cheque in ontvangst. Het jaarlijkse Feyenoord Galadiner bracht namelijk bijna EUR275.000,= op. Een ongekend hoog bedrag dat gedeeld wordt met de Giovanni van Bronckhorst Foundation.

Feyenoord Gala
Dit jaar vond de jaarlijkse gala-avond plaats in het voormalig Postgebouw aan de Coolsingel. Er werden verschillende bijzondere items geveild onder de circa zeshonderd personen die een plaats hadden bemachtigd aan één van de vijftig tafels. Zo konden de aanwezigen onder meer bieden op een gesigneerd Liverpool-shirt van Dirk Kuyt, een VIP-arrangement voor de finale van de Champions League en een meet & greet met voormalig Feyenoorder Salomon Kalou.

Marco Borsato
Marco Borsato sprak over zijn ervaringen en hoe belangrijk deze steun is voor de voortzetting van ons werk. `Ik heb met eigen ogen gezien hoe belangrijk muziek, maar ook sport en spel zijn voor kinderen als het aankomt op verwerking van oorlogsleed', vertelde de War Child-ambassadeur. `Ik ben ontzettend trots dat Feyenoord zich als partner aan War Child heeft verbonden. Op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen steekt de club met kop en schouders boven de anderen uit.'

War Child & Feyenoord
Feyenoord steunt met de opbrengst van dit gala de Inter-Parish football and Netball Charity League, waarbij door oorlog getroffen kinderen in Noord-Oeganda met elkaar sporten. Het project is erop gericht dat de jeugd een positieve en actieve rol in hun gemeenschap vervult. Mark Vogt, directeur van War Child is trots op de samenwerking. `Feyenoord en War Child delen dezelfde waarden. Samen geloven we in de kracht van kinderen en dat zij de toekomst zijn. Met deze prachtige avond en enorme opbrengst kunnen wij duizenden kinderen in Oeganda via sport een kans bieden op een mooie toekomst.