Dienstenbond CNV

Nieuws

11 december 2009

Een nieuwe cao bij de Rabobank?

Afgelopen woensdag heeft CNV Dienstenbond de voorstellenbrief aan uw werkgever gestuurd en hebben wij ook de voorstellen van de Rabobank ontvangen.

Uitslag enquête
Veel leden hebben de enquête ingevuld waardoor een duidelijk beeld ontstond van wat u belangrijk vindt.
Veel mensen vinden een langere looptijd van de cao belangrijk. Ook wil men aandacht voor een goede toepassing en uitleg van het sociaal statuut. Wat verder opviel was dat een groot aantal mensen kritisch was op de beoordelings- en functioneringsmethode bij de Rabobank.

Voorstellen CNV Dienstenbond
Op basis van het arbeidsvoorwaardenbeleid van CNV Dienstenbond en alle punten die u heeft aangegeven belangrijk te vinden, hebben wij een voorstellenbrief opgesteld. Natuurlijk vragen we uw werkgever daarin om een loonsverhoging die op grond van het sociaal akkoord tussen werkgevers en werknemers in elk geval koopkrachtbehoud moet inhouden. Verder vragen we aandacht voor belangrijke thema's als inzetbaarheid van oudere medewerkers maar ook voor inzetbaarheid van bijvoorbeeld jongeren en gedeeltelijk arbeidsgeschikte medewerkers. Een ander belangrijk onderwerp vindt CNV Dienstenbond de positie van vrouwen bij de Rabobank. Zijn er wel voldoende vrouwen aan de top? Verder willen aandacht vragen voor het signaal over de beoordelingssystematiek.

Voorstellen Rabobank
Uw werkgever heeft ook een voorstel gedaan voor de nieuwe cao. De insteek is echter zeer minimaal. De Rabobank wil de cao ongewijzigd verlengen en daarbij geen loonsverhoging afspreken. In hun ogen zijn en blijven de arbeidsvoorwaarden bij de Rabobank goed en moet het kunnen om een jaar een pas op de plaats te maken. Hun argument is voornamelijk de slechte economische situatie.

Het gevolg van deze insteek is dat ook dat de studies over leeftijdsafhankelijke vrije dagen en de ploegendienstregeling eveneens in de koelkast worden gezet door uw werkgever.

Vanzelfsprekend is CNV Dienstenbond een andere mening toegedaan. Wij hebben aangegeven best te willen nadenken over weinig wijzigingen in de nieuwe cao maar een afspraak over een loonsverhoging voor de medewerkers willen wij natuurlijk zeker maken. Het belooft dus een lastig gesprek te gaan worden met uw werkgever.

Toelichten voorstellen op 16 december a.s.
Komende week zullen wij, samen met twee kaderleden, onze cao voorstellen gaan toelichten. De andere bonden zullen dit ook doen en de Rabobank zal eveneens hun insteek uitleggen.

Graag meer over het functionerings- en beoordelingssysteem Naar aanleiding van de vraag over dit onderwerp in de enquête hoor ik graag van u waar precies de problemen met de huidige systematiek zitten. Op basis van deze informatie kan ik namelijk met uw werkgever in gesprek. Laat dus uw opmerkingen weten via de email aan s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl.

Vragen
Zodra er over de onderhandelingen nieuws te melden is dan hoort u dit natuurlijk van ons. Aarzel niet om bij vragen en/of opmerkingen contact op te nemen met Sandra Hendriks. U kunt mij bereiken per email: s.hendriks@remove-this.cnvdibo.nl of telefonisch: 023- 5670685.