Dienstenbond CNV

Nieuws

11 december 2009

Sociaal plan voor overname Super de Boer

CNV Dienstenbond tevreden

CNV Dienstenbond heeft met Super de Boer in het kader van de overname een Sociaal Plan afgesloten voor de medewerkers. Het supermarktbedrijf wordt overgenomen door Jumbo Supermarkten.

Nadat in oktober duidelijk werd dat Jumbo een serieus overnamebod deed heeft CNV Dienstenbond aangedrongen op afspraken bij Super de Boer. Medewerkers mogen niet de dupe worden van de overname. Pien Zijlstra, bestuurder CNV Dienstenbond: "Gelukkig hebben we Super de Boer kunnen overtuigen dat er goed voor de medewerkers gezorgd moet worden. De onderhandelingen verliepen dan ook in een goede en constructieve sfeer. Ik ben tevreden over de uitkomsten".

In het Sociaal Plan zijn er onder andere afspraken gemaakt over mogelijke consequenties bij ontslag of overgang naar een andere functie. Ook krijgen de medewerkers de mogelijkheid om trainingen te volgen, waaronder die voor sollicitatie. Pien Zijlstra: "Al met al een goede set met afspraken waarbij we medewerkers zoveel mogelijk proberen aan het werk te houden of weer te krijgen". CNV Dienstenbond legt het bereikte akkoord over het Sociaal Plan positief voor aan zijn leden.

Nu de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa), de Ondernemingsraad en de aandeelhouders akkoord zijn met de overname van Super de Boer door Jumbo en er nu ook een Sociaal Plan met CNV Dienstenbond afgesproken is, staat in principe de overname niets meer in de weg. Super de Boer verwacht de transactie 18 december 2009 te kunnen afronden.

Bij Super de Boer werken ruim 7000 medewerkers in 4 distributiecentra en 300 winkels.