Politie Rotterdam Rijnmond

Vrijdag 11 december 2009


* ONDERZOEK NAAR OVERLIJDEN OPGESTART
ROTTERDAM NOORDER EILAND - De recherche heeft een onderzoek ingesteld naar het overlijden van een man.
Donderdag kwam een vrouw op het politiebureau melden dat zij al een aantal dagen geen contact kon krijgen met een vriend. Agenten stelden een onderzoek in en gingen de woning van de man rond half vier binnen. In de woning aan de Tulpstraat troffen zij het levenloze lichaam van een man aan. Er wordt onderzocht wat de doodsoorzaak is. De politie vermoedt dat de overledene door een misdrijf om het leven gekomen is.
De identiteit van het slachtoffer is nog niet vastgesteld. Er is een team van rechercheurs samengesteld om te onderzoek wat er exact gebeurd is.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR DIEFSTAL/HELING

SCHIEDAM - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben donderdagavond rond kwart over tien, een man aangehouden voor diefstal cq heling.
De man, een 37-jarige Capellenaar, had op het metrostation aan de Troelstralaan een poortje opengeduwd en was met zijn fiets doorgelopen het station in. Hij was dronken en had geen plaatsbewijs. De agenten spraken de man aan en stuurden hem weg. Maar hij was kennelijk toch vastberaden om met de metro te reizen en hij liep naar een andere metro ingang en trapte daar opnieuw een poortje open. De agenten hebben hem daarop een bekeuring gegeven voor openbare dronkenschap en baldadigheid. Bij onderzoek bleek dat de man op een fiets reed waarvan het slot kapot was en dat hij een tas bij zich had met daarin 7 sloten en een tosti-ijzer. Daarnaar gevraagd kon hij hier geen verklaring voor geven en ook wist hij niet precies hoe hij aan die spullen kwam. Hij is aangehouden voor diefstal cq heling en overgebracht naar een politiebureau.


* POLITIE HOUDT MAN AAN VOOR DRONKEN RIJDEN

ROTTERDAM - Politiemensen van het district Rotterdam-Noord hebben donderdagavond, rond half twaalf een man aangehouden op de Spoorsingel voor het rijden onder invloed.
De 34-jarige Vlaardinger had in de Viervantstraat een aanrijding veroorzaakt en was er daarna vandoor gegaan. Bij die aanrijding had hij de 'tegenpartij', een 45-jarige Rotterdammer, geslagen en geduwd. Die was daarbij licht gewond geraakt. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau en daar blies hij 910 ugl. Er is proces-verbaal tegen hem opgemaakt.


* JONGENS AANGEHOUDEN MET WAPEN EN PEPPERSPRAY

ROTTERDAM - Politieagenten hielden donderdagmiddag drie jongens aan voor wapenbezit.
Rond half twee meldde een getuige bij de politie dat hij drie jongens in
het speeltuintje aan de Kapiteinsbuurt zag met een vuurwapen. Gealarmeerde agenten gingen hier direct naartoe. Zij troffen een drietal
aan dat voldeed aan het signalement. Deze Rotterdammers zijn middels een BTGV (benaderings techniek gevaarlijke verdachten) aangehouden. Bij fouillering bleek dat één van hen een wapen bij zich droeg, een tweede verdachte had pepperspray bij zich en de derde had een centerpen en een groot geldbedrag op zak. De jongens (15, 17 en 18) zijn overgebracht naar een politiebureau. Hier
zijn zij ingesloten in afwachting van het onderzoek. Na onderzoek bleek het wapen een zogenaamde BBgun te zijn. Dit is een
balletjespistool. De tieners moeten zich verantwoorden voor de rechter.


* WINKELDIEVEGGE BETRAPT MET HONDERDEN GESTOLEN PRODUCTEN

POORTUGAAL - Politieagenten hielden dinsdagmiddag een vrouw aan die verdacht wordt van het stelen van honderden cosmeticaproducten.
Rond kwart over vier werd zij betrapt op het stelen bij een drogisterij an
de Waalstraat. De eigenaar hield de vrouw staande en waarschuwde de
politie. Agenten waren snel aanwezig. Zij hielden de 41-jarige inwoonster
van Poortugaal aan. Bij fouillering bleek zij nog voor ongeveer 300 euro
aan producten bij zich te hebben die vermoedelijk van diefstal afkomstig
zijn. De vrouw is overgebracht naar een politiebureau. Hier is zij verhoord. Tijdens het verhoor gaf zij toestemming voor een onderzoek in haar woning. Bij dit onderzoek werd in een kast een grote hoeveelheid cosmeticaproducten aangetroffen. Er zijn ongeveer 400 producten, waaronder mascara, parfums, cremes een oogpotloden, in beslag genomen.
De Poortugaalse is ingesloten in afwachting van het verdere onderzoek.


* INBRAAK MEDE DANKZIJ ALERTE GETUIGE VOORKOMEN

HOOGVLIET - Agenten van het district Zuid hebben woensdagochtend een inbraak weten te voorkomen door kordaat optreden van een getuige.
De getuige zag dat er twee jongens in de tuin van een woning aan de Platte Molendijk stonden. Zij leken de schuifpui te forceren. De getuige
waarschuwde direct de politie waardoor agenten rond negen uur bij de
betreffende woning aanwezig waren. Bij de schuifpui zagen zij de twee verdachten. De mannen bleken verschillende inbrekerswerktuigen bij zich te dragen, waaronder een breekijzer en een schroevendraaier.
Het tweetal is aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. E'n van hen wilde zijn identiteit niet prijsgeven. De ander is een 20-jarige
Rotterdammer. Zij zijn beide ingesloten in afwachting van het onderzoek.


* POLITIEMENSEN ONTDEKKEN HENNEPKWEKERIJ
SCHIEDAM - Agenten van het fietsteam in Schiedam hebben donderdagochtend, rond kwart over acht een hennepkwekerij ontdekt aan de Buijs Ballotsingel in Schiedam.
Tijdens hun surveillance roken zij een sterke henneplucht en zagen dat bij het pand waar de lucht vandaan kwam enkele ramen open stonden. Zij stelden daar met toestemming van de bewoner een onderzoek in maar er werd geen kwekerij aangetroffen. Met behulp van een aantal collega's werd het onderzoek uitgebreid want de henneplucht bleef waarneembaar. De agenten wilden in een andere woning een onderzoek instellen omdat ook daar de henneplucht duidelijk aanwezig was. Daar werd echter niet opengedaan. Zij hebben het pand toen via het balkon aan een onderzoek onderworpen en daar bleken de ramen beslagen en in het pand stond apparatuur die normaal gesproken bij kwekerijen wordt gebruikt. Ook hoorden zij gestommel in de woning. Zij zijn opnieuw naar de voordeur gegaan en op dat moment kwam er iemand uit de woning lopen. De agenten roken toen de hennep nog sterker. In de woning bleken nog zes personen aanwezig te zijn.
Zij waren bezig de hennep te oogsten. Alle zeven mannen zijn toen aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zij zijn van Turkse en Bulgaarse afkomst en variërend in leeftijd van 25 tot 38 jaar oud. De kwekerij was ondergebracht in twee kamers. In één daarvan was reedsdriekwart geoogst en in de andere kamer stonden nog 400 planten. Toezicht en handhaving van de gemeente Schiedam heeft gezorgd voor de ontmanteling.
De ontmantelingen zijn onderdeel van het bestuurlijke convenant dat vorig jaar van start is gegaan om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De waterweggemeenten werken samen met de Politie Rotterdam-Rijnmond, Stedin en Woningcorporaties aan het bestrijden van hennepkwekerijen. Hennepkwekerijen vormen risico op brandgevaar, stank- en wateroverlast. Vaak gaan er criminele organisaties achter schuil. Meer informatie of tips over hennepkwekerijen bij u in de buurt? Meldt dit bij de politie via 0900-8844 of als u onbekend wil blijven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000


* ONDERZOEK NAAR OVERVAL
ROTTERDAM HOOGVLIET - De recherche van het district Zuid heeft een onderzoek ingesteld naar een overval op een slijterij. Rond kwart voor zes kwamen en bij de drankwinkel In de Fuik drie personen binnen. Zij bedreigden de aanwezige eigenaar met een vuurwapen gelijkend voorwerp. Ook sloegen zij hem verschillende keren.
Eén van de verdachte deed een greep uit de kassa. De daders verlieten de winkel met een nog onbekende buit. Het slachtoffer waarschuwde vervolgens de politie. Gealarmeerde agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. Hierbij werden de verdachten niet meer aangetroffen. Het slachtoffer is met lichte verwondingen aan zijn hoofd en pols overgebracht naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis. Hij mocht dezelfde
avond het ziekenhuis verlaten.
De recherche onderzoekt wie er verantwoordelijk is voor deze beroving.
Hierbij wordt onder ander gesproken met getuigen.


* TWEE GEWONDEN BIJ AANRIJDING
HELLEVOETSLUIS - Bij een aanrijding op de Kanaalweg WZ in Hellevoetsluis zijn donderdagmiddag, rond vijf uur, twee vrouwen gewond geraakt.
Een 19-jarige automobilist uit Hellevoetsluis reed op de Kanaalweg in de
richting van Hellevoetsluis. Hij is daar door onbekende oorzaak op de
andere weghelft terecht gekomen een heeft daarbij twee tegemoetkomende auto's geraakt. De eerste werd bestuurd door een 51-jarige Hellevoeter. Een inzittende van deze auto, een 48-jarige vrouw, ook uit Hellevoetsluis raakte gewond en zij is met letsel aan de nek en rug vervoerd naar het Ruwaard van Puttenziekenhuis in Spijkenisse.
De tweede auto die werd geraakt werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Hellevoetsluis. Zij moest door de brandweer worden bevrijdt en zij raakte gewond aan haar nek. De vrouw is vervoerd naar het Vlietland ziekenhuis. Haar drie kinderen die ook in deze auto zaten bleven ongedeerd. De Kanaalweg is geheel afgesloten geweest vanwege het onderzoek.
Politiemensen die naar de Kanaalweg onderweg waren om hun collega's te helpen, raakten vervolgens zelf betrokken bij een aanrijding, ook op de Kanaalweg. Een bromfietser reed tegen de surveillance auto en raakte licht gewond. Hij is vervoerd naar een ziekenhuis. Deze aanrijding wordt onderzocht door de politie Zuid-Holland-Zuid.