Gemeente Westvoorne


Bouwbegeleidingsgroep beëindigt harmonieus de laatste vergadering

bouw begeleidingsgroep

(persbericht)

Onder dankzegging aan alle leden is door wethouder Geers de Bouwbegeleidings-groep Centrumontwikkeling Oostvoorne (de Ruy) beëindigd.

Tijdens de laatste vergadering op 8 december jl. heeft de wethouder als dank een afdruk op canvas van de âoudeâ De Man uitgereikt. Deze aquarel, geschilderd door ir. C.J. Spreeuwenberg, is door zijn weduwe speciaal voor dit doel beschikbaar gesteld.

De Bouwbegeleidingsgroep was samengesteld uit omwonenden, winkeliers en ondernemers. Na jaren van intensief overleg âsinds medio 2007- is met de oplevering van de woningen en de buitenruimte een einde gekomen aan de bijeenkomsten.

Het overleg kenmerkte zich door korte vergaderingen, waarin opbouwend kritisch en gericht op oplossingen de bouwactiviteiten werden gevolgd. Met extra aandacht voor ergernissen, zoals parkeren van het bouwpersoneel en tijdig plaatsen en verwijderen van verkeersborden. Op verzoek van de bouwbegeleidingsgroep is een webcam door de bouwer geplaatst, waardoor belangstellenden de bouwactiviteiten live konden volgen. Regelmatig hebben de deelnemers aan het einde van het overleg vanaf het dak van de brandweergarage foto's van de bouw gemaakt. Inmiddels is de brandweergarage verhuisd naar een prachtig nieuw pand aan de Voorweg en is de gemeentewerf verplaatst naar een mooie locatie in de Pinnepot.