Politie Hollands Midden

Leiden - Hennepkwekerij in woning

Leiden, 11-12-2009 o De pollitie heeft vrijdagmorgen 4 december een hennepkwekerij in een woning aan de Maria van Gijzensteeg aangetroffen. De politie kreeg deze morgen een anonieme tip over een vermoedelijke kwekerij in de woning.

De politie is de woning binnengegaan en trof inderdaad een hennepkwekerij met 663 planten aan. De planten en de benodigde apparatuur zijn in beslaggenomen en worden vernietigd. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Tip de politie De politie vraagt vermoedens over de aanwezigheid van hennepkwekerijen altijd uit te spreken. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op branden en waterlekkages aanwezig. Daarnaast verbruikt een in werking zijnde hennepkwekerij veel stroom en vaak wordt de stroom dan ook illegaal afgetapt. Dit kost de energiebedrijven en dus ook de maatschappij veel geld, zij zijn daarom ook getergd om hennepkwekerijen op te doeken. Indien u wel informatie heeft, maar anoniem wenst te blijven kunt u contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem, 0800 7000.