D66

vrijdag 11 december 2009

Alexander Pechtold politicus van het jaar

D66-leider Alexander Pechtold is gekozen tot politicus van het jaar 2009. Pechtold eindigde in de jaarlijkse verkiezing van actualiteitenrubriek EénVandaag voor Geert Wilders (PVV) en Wouter Bos (PvdA). Eerder deze week werd bekend dat Pechtold ook door de jongeren tot beste politicus van 2009 is gekozen.

Stimulans

Een recordaantal van 32.000 mensen deed dit jaar mee aan de verkiezing bij EénVandaag. Pechtold noemt de uitverkiezing een stimulans: Het is prettig wanneer mensen hun waardering laten blijken voor wat je doet. Dat geeft aan dat we met D66 op de goede weg zijn. Dat blijkt bijvoorbeeld ook uit de ruim honderd nieuwe leden die we elke week opnieuw kunnen verwelkomen.

Duidelijk

Een van de redenen waarom veel mensen op Pechtold gestemd, is volgens EénVandaag omdat hij duidelijke taal spreekt. Je merkt dat mensen in deze tijd behoefte hebben aan een helder geluid, aan partijen die echt durven te kiezen, zegt Pechtold daarover. Dat zag je bijvoorbeeld ook bij de uitslag van de Europese verkiezingen. Het overtuigende Ja voor Europa van D66, maar ook het ondubbelzinnige Nee tegen Europa van de PVV, is door de kiezers beloond met zetelwinst. Partijen die niet duidelijk wisten te maken wat zij nu eigenlijk met Europa willen, hebben deze halfslachtige houding moeten bekopen.