Politie Hollands Midden

Gouda - Verdachten van zakkenrollen aangehouden

Gouda, 11-12-2009 o De politie heeft zaterdag 5 december op aangeven van omstanders twee Roemenen van 17 en 32 jaar aangehouden op verdenking van zakkenrollen. Een derde verdachte, een 56-jarige landgenoot, werd na hun verhoor eveneens aangehouden.

De politie kreeg even na 14.00 uur de melding van zakkenrollen op de Kleiweg. Een Moordrechtse stond bij de kassa van een speelgoedwinkel toen zij door een man werd aangesproken in gebrekkige taal. De man sprak direct daarna met een andere man waarna zij snel wegliepen. De Moordrechtse vond de situatie verdacht en keek naar haar tas. Haar tas bleek open te staan en haar portemonnee was uit haar tas weggenomen. De Moordrechtse schreeuwde naar de mannen en zag ze vervolgens wegrennen. Een getuige is achter de twee verdachten gelopen op de Lange Tiendeweg. Ter hoogte van Klein Amerika splitsten de mannen zich. Omstanders konden één van de verdachten op de Blekersingel aanwijzen. Hierop werd hij aangehouden. De getuige wist een uitgebreid signalement van de andere verdachte te geven waarna ook deze verdachte werd aangehouden.

Nadat één van de verdachten had verklaard met meerdere personen naar Gouda te zijn gekomen werd een auto met drie personen kort daarna staande gehouden. Vervolgens werden de camerabeelden bij de speelgoedwinkel bekeken. Twee mannen leidden de Moordrechtse af, terwijl een oudere man, de derde verdachte, de portemonnee uit de tas haalde. De oudere man was één van de inzittenden van de auto. De verdachten worden dinsdag 8 december voorgeleid bij justitie.

Zakkenrollen: Voorkom narigheid Het kan je zomaar gebeuren dat je portemonnee wordt gerold. Veel mensen denken dat het hen niet zal gebeuren, maar toch zal je niet de eerste zijn die aangifte komt doen bij de politie. Wanneer je portemonnee gestolen wordt ben je niet alleen geld kwijt, vaak ook je rijbewijs, bankpasjes en bescheiden. Let dus op dat je niet een makkelijk slachtoffer wordt van een zakkenroller. Zorg dat je vooral op drukke plaatsen je portemonnee goed opbergt. Laat je niet afleiden, want veel zakkenrollers werken met een handlanger en neem niet meer geld mee dan nodig. Word je toch bestolen, doe dan altijd aangifte en blokkeer onmiddellijk al je bankpassen.