Gemeente Harderwijk


Scholieren De Bogen hebben veiligste fietsen

11/12/2009

Wethouder Daamen reikt op vrijdag 11 december de âVVN-keurfietscupâ uit aan basisschool De Bogen. De school kwam als beste uit de bus tijdens de fietscontroles in november. Samen met een aantal vrijwilligers voerde Veilig Verkeer Nederland afdeling Harderwijk controles uit op basisscholen in Harderwijk en Hierden.

Alle 28 basisscholen/dependances die door VVN Harderwijk zijn aangeschreven, hebben hier gehoor aan gegeven. In totaal lieten 2.381 scholieren hun fiets keuren, waarvan 72,2 % werd goedgekeurd. Vorig jaar was dit nog 69 %, een verbetering met 3,2 %. Dit komt doordat fietsen op 6 november gratis gerepareerd konden worden bij de rijwielhersteller. De meest voorkomende gebreken waren de bel, handvatten, achter- en zijreflectie en verlichting. De kleine gebreken werden direct hersteld door de aanwezige fietsenmaker.

Op basisschool De Bogen werd 87 % van de fietsen goedgekeurd en ontvangt daarom deze âVVN-keurfietscupâ. De school werd gevolgd door De Wegwijzer met 84,3 % en De Lelie met 83,3%.


____________________