Hoofdprijs Grote Clubactie valt in Den Haag

11/12/2009 12:06

Nationale Grote Clubactie

Dit jaar is de hoofdprijs van de Grote Clubactie van euro 100.000,- belastingvrij gewonnen door een inwoner uit Den Haag. Hij is erg gelukkig met het geldbedrag, maar wil liever niet in de publiciteit staan. Het bewuste lot is verkocht door een lid van gymnastiekvereniging Die Haghe uit Den Haag. Deze lotenverkoper heeft de hoofdprijswinnaar vlak na de trekking op 26 november erop gewezen zijn lotnummer te checken.

Trouwe vereniging

Die Haghe doet al ruim 15 jaar mee aan de Grote Clubactie en verkoopt altijd veel loten, met vorig jaar een recordopbrengst van euro 12.200,-. Deze gehele opbrengst ging toen naar nieuwe toestellen voor in de turnhal. Dit jaar verkochten 250 leden 4.050 loten, met een opbrengst van euro 9.720,-. Bestuurslid Jan Raateland: "Door het jaar organiseren onze twee activiteitencommissies verschillende activiteiten, van onderlinge wedstrijden tot Paasontbijt en van een familiedag tot het jaarlijkse Sinterklaasfeest. De opbrengst van de Grote Clubactie wordt voor deze activiteiten aangewend." De hoge opbrengsten zijn te danken aan het enthousiasme van de leden en de goede voorbereidingen binnen de vereniging.

Deelnemende vereniging wint euro 10.000,-

Het Zeister Mannenkoor (ZMK) won dit jaar de 2e prijs van euro 10.000,- belastingvrij. Het koor had een aantal jaren niet meegedaan, maar haalde dit jaar euro 1.200,- op met de Grote Clubactie. Een aantal loten werd niet verkocht door de leden. Groot was dan ook hun verbazing dat juist hierop de 2e prijs van euro 10.000,- viel. Henk ter Voorde, penningmeester van ZMK vertelt: "Er werden al verschillende doelen genoemd waaraan dit bedrag besteed zou kunnen worden. Een ding is zeker: het geld zal besteed worden aan kwaliteitsverbetering van het Zeister Mannenkoor. Wij denken hierbij zelf aan de aanschaf van muziek, zangworkshops en eventueel de aanschaf van een nieuwe piano."

Over de Grote Clubactie

De Grote Clubactie is een maatschappelijk betrokken non-profit organisatie die ieder jaar een loterij organiseert waarvoor (sport-)verenigingen in Nederland loten kunnen verkopen. Van de opbrengst van de loten gaat 80% naar de clubkas van de betreffende vereniging. Ook niet geclaimd prijzengeld vloeit terug naar het verenigingsleven. De loterij van de Grote Clubactie biedt de circa 7.000 deelnemende verenigingen de mogelijkheid extra - vaak onmisbare - financiële middelen te verzamelen die zij vrij kunnen besteden. Daarmee levert de Grote Clubactie al 37 jaar een belangrijke bijdrage aan een gezonde maatschappij.





http://www.clubactie.nl