Gemeente Winterswijk


Gemeente meet klanttevredenheid

11 december 2009

Balieonderzoek en telefonische enquête

Winterswijk - De komende weken voert I&O Research uit Enschede een aantal onderzoeken uit in opdracht van de gemeente Winterswijk. Het gaat om een balieonderzoek en een telefonische enquête. Het balieonderzoek wordt in week 51 gehouden onder inwoners die een bezoek brengen aan de balie van het gemeentekantoor. De telefonische enquête wordt gehouden onder een representatieve streekproef van zo'n 400 inwoners. De telefonische enquête wordt gehouden in week 2 en 3 van 2010. De resultaten van de onderzoeken worden gepresenteerd in het burgerjaarverslag over 2009.

In het burgerjaarverslag besteed de burgemeester jaarlijks aandacht aan de klanttevredenheid van de inwoners van Winterswijk op het gebied van dienstverlening, participatie en gemeentelijke communicatie. Onderzoeksbureau I&O Research uit Enschede is gevraagd de onderzoeken uit te voeren. In week 51 worden alle bezoekers van het gemeentekantoor gevraagd of zij mee willen werken aan een korte enquête.

Telefonische enquête
In week 2 en 3 van 2010 voert I&O Research een telefonische enquête uit onder inwoners. Hiervoor worden in totaal 700 inwoners van de gemeente Winterswijk op basis van toeval geselecteerd. Deze 700 ontvangen in week 1 een persoonlijke brief van de burgmeester met het verzoek om mee te werken aan het onderzoek. Van deze 700 worden er uiteindelijk 400 telefonisch geënquêteerd. De uitkomsten van de onderzoeken worden gepresenteerd in het burgerjaarverslag. Met het doen van deze onderzoeken hoopt de gemeente haar dienstverlening aan inwoners verder te kunnen verbeteren.