Gemeente Kollumerland

PB 51/2009 Recreatievisie Westergeest voor ontwikkeling Ljeppershiem

Kollum, 7 december 2009

Maandagmorgen 7 december 2009 heeft wethouder Hilbrand Visser de officiële aftrap gegeven voor het opstellen van een recreatievisie voor Westergeest. Samen met de Vereniging van Plaatselijk Belang Westergeest en de opstellers van de visie, Loft Ruimtelijke Ontwikkeling en Adema Architecten, is het plan van aanpak ondertekend. Hiermee is een eerste stap gezet voor een nieuwe inrichting van het terrein Ljeppershiem.

Aanleiding voor het maken van een recreatievisie voor het dorp en directe omgeving is het grotendeels ongebruikte en ietwat verrommelde terrein van Ljeppershiem. Een nieuwe invulling voor het gebied is een grote wens van de dorpsbewoners van Westergeest en de gemeente. Gezien de ligging aan de zwemmer, is de ontwikkelingspotentie voor het gebied namelijk groot.

Door middel van een zogenaamd interactief proces krijgt het dorp de mogelijkheid haar wensen kenbaar te maken. Hierdoor moet er een breed gedragen recreatievisie voor Westergeest komen te liggen wat moet uitmonden in een ontwikkeling voor Ljeppershiem.

Plaatselijk Belang Westergeest heeft inmiddels een oproep aan de dorpsbewoners gedaan met de vraag hun recreatieve ideeën in te sturen.


---

**********************
Gemeente Kollumerland c.a., Postbus 13, 9290 AA / Van Limburg Stirumweg 18, 9291 KB Kollum.