Politie Gelderland-Midden

Regionaal

---

Voortgang onderzoek TGO `Haven'

Publicatiedatum: 11-12-2009 12:53:07

NIJKERK - Het 25-koppige rechercheteam dat onder de naam `Haven' onderzoek doet naar een misdrijf in de woning van een 63-jarige Nijkerker, heeft tot dusver weinig reacties gehad op de oproep aan klanten, die op de bewuste avond van het misdrijf bij het slachtoffer waren geweest. Het team is er wel in geslaagd zelf een aantal klanten te benaderen en te verhoren.

De oproep aan klanten van het slachtoffer is overigens nog steeds van kracht. Het rechercheteam gaat intussen onverminderd voort in het verzamelen van informatie die van belang kan zijn. Vooralsnog zijn er een aantal scenario's denkbaar van wat er zich op de avond van 21 november heeft afgespeeld. Welke scenario's dit zijn wil de politie nog niet vertellen.

Voor de komende week staat het verhoor van het 63-jarige slachtoffer gepland. Aan de hand van dit verhoor hoopt de recherche verder te komen in het onderzoek. De toestand van de 63-jarige Nijkerker gaat langzaam vooruit; hij verblijft nog wel in het ziekenhuis.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---


---

Harderwijkers langer vast wegens onderzoek overval
Publicatiedatum: 11-12-2009 12:49:10

BARNEVELD- De twee Harderwijkers van 19-jaar, die begin december aangehouden zijn op verdenking van de gewapende overval op een sport- en gezondheidscentrum, zijn voor 90 dagen de gevangenhouding ingegaan. Dit heeft de raadkamer van de rechtbank donderdag 10 december besloten.

Woensdagavond 21 oktober werd het sport- en gezondheidscentrum aan de Wethouder Rebellaan overvallen door twee mannen die het personeel bedreigden met een vuurwapen of iets wat daarop leek. De daders zagen vervolgens kans er met een geldbedrag vandoor te gaan. Tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht werden onder meer beelden vertoond van bewakingscamera's. De uitzending leverde tips op die uiteindelijk leidden tot de aanhouding, begin december, van de 19-jarige Harderwijkers. Het onderzoek van de recherche gaat onverminderd voort.

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053