Technische Universiteit Eindhoven

Dr.ir. Arno Peels nieuwe bestuursvoorzitter TU/e

Geplaatst: 11 december, 2009

De Raad van Toezicht van de Technische Universiteit Eindhoven heeft dr.ir. A.J.H.M. (Arno) Peels (53) met ingang van 1 mei 2010 benoemd tot voorzitter van het College van Bestuur (CvB). Hij volgt in die functie ing. A.H. (Amandus) Lundqvist op die in april 2010 afscheid neemt van de TU/e na bijna acht jaar het bestuursvoorzitterschap te hebben vervuld.

Arno Peels per 1 mei nieuwe voorzitter CvB

Arno Peels, geboren in 1956 in Eindhoven, behaalde in 1980 zijn ingenieurstitel in de luchtvaart- en ruimtevaarttechniek aan de Technische Universiteit Delft. Vier jaar later, in 1984, promoveerde hij tot doctor in de elektro- en informatietechniek aan de Universiteit Twente. Aansluitend was hij een jaar als universitair hoofddocent verbonden aan deze universiteit. Daarna vervulde hij gedurende 16 jaar diverse managementfuncties bij Philips Semiconductors in achtereenvolgens Eindhoven, Nijmegen, Hamburg/Graz en uiteindelijk als vice-president en general manager Business Line RF bij Philips Semiconductors weer in Nijmegen (1999-2001). De heer Peels was in de periode 2001-2008 directievoorzitter en CEO van Thales Nederland B.V. (hoofdvestiging Hengelo) en vice-president en group executive van de Thales Group, een internationaal opererend elektronicaconcern.
De heer Peels is lid van de Raad van Commissarissen van Cofely Nederland N.V. en van de Raad van Advies van 'TwentyTwenty for exceptional growth'.