Gemeente Noordenveld

contracten voor Roderveld IV

Gemeente tekent contracten voor Roderveld IV

Gepubliceerd op: 11 december 2009

De gemeente Noordenveld heeft overeenstemming bereikt met projectontwikkelaars Heijmans Vastgoed en Geveke Ontwikkeling over het woningbouwprogramma in de nieuwe woonwijk Roderveld IV in Roden. De drie partijen tekenen daarvoor op zaterdag 12 december om 11.00 uur een koop-/realisatieovereenkomst. Namens de gemeente tekent burgemeester Hans van der Laan. De ondertekening vindt plaats in zalencentrum De Pompstee in Roden, waar tussen 10.00 - 15.00 uur een informatiebijeenkomst gehouden wordt over wonen in Roderveld IV.

Inspelen op wensen van de koper

In de overeenkomsten wordt geregeld dat Geveke Ontwikkeling 16 woningen in de sociale sector bouwt en 24 2-onder-1-kapwoningen. Heijmans tekent in Roderveld IV voor 1 vrijstaande woning, 32 woningen in de sociale sector en 52 2-onder-1-kapwoningen. Belangrijk uitgangspunt bij de bouw van deze woningen is dat zoveel mogelijk wordt ingespeeld op de wensen van de koper.

34 vrije sectorkavels voor vrijstaande woningen

Daarnaast gaat de gemeente 34 kavels uitgeven voor vrijstaande woningen. Met ingang van 4 januari 2010 kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een kavel. Ze hebben vervolgens zes weken de tijd om hun belangstelling kenbaar te maken. Zijn er meer gegadigden voor een bepaalde kavel, dan wordt een verloting gehouden.