Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout NB, 11-12-2009

Kind raakt ernstig gewond bij verkeersongeval

RIJEN - Bij een verkeersongeval in de Mosstraat is vanmorgen een 12-jarige jongen uit Rijen ernstig gewond geraakt. Tijdens het uitlaten van de hond werd hij aangereden door een personenauto die bestuurd werd door een 46-jarige plaatsgenoot. Het slachtoffer is met ernstig hoofdletsel overgebracht naar het Radboutziekenhuis in Nijmegen.

Even voor 08.00 uur ontving het personeel van de gemeenschappelijke meldkamer de melding van een ernstig verkeersongeval waarbij een voetganger betrokken was. De hulpdiensten spoedden zich ter plaatse. Ook een traumaheli werd daarbij ingezet. In een sloot bij de Mosstraat troffen de hulpverleners de jongen aan. De eerste hulp werd verleend waarna hij met de traumaheli overgebracht is naar Nijmegen. De verkeersongevallenspecialisten van de politie hebben ter plaatse een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld. De automobilist reed vanuit de richting van de Schorsstraat over de Mosstraat richting Tilburg. Aan de rechter kant van de polderweg liep het slachtoffer. De
automobilist heeft het slachtoffer vermoedelijk niet gezien.

Belg rijbewijs ingevorderd

SPRANG CAPELLE - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs van een 49-jarige automobilist uit Ingelmunster ingevorderd. Tijdens een routinecontrole op de Bevrijdingsweg bleek dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 590 ug/l aan alcohol in het bloed had. Na verhoor mocht hij te voet het bureau verlaten. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

OOSTERHOUT - De politie heeft kort na middernacht in de Karolusstraat een 52-jarige automobilist aangehouden voor het rijden onder invloed. De automobilist viel de politie op omdat hij slingerend over de Vijf eikenweg reed. Een ademtest op het bureau wees bij hem uit dat hij 765 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook hij mocht zijn rijbewijs inleveren.

Dronken automobilist wisselt van plek

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 02.45 uur op de Europaweg een 41-jarige man uit Werkendam aangehouden.
Surveillerende agenten reden vanuit de richting knooppunt hooipolder over de Rijksweg de A27. Zij zagen dat achter het politievoertuig een personenauto slingerend over de rijbaan reed. Deze auto werd bestuurd door een man. Op het moment dat de agenten de auto wilde laten stoppen, minderde deze vaart waardoor de agenten even het zicht verloren. Korte tijd later zagen ze de auto slingerend over de linker en de rechter rijstrook rijden. Het lukte de politie het voertuig op de Europaweg te controleren. Tijdens controle bleek dat niet de mannelijke bestuurder maar een vrouw achter het stuur zat. De man zat op dat moment als passagier naast haar. Beiden werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. Daar bleek dat de 41-jarige man 585 ug/l aan alcohol in het bloed had. Op het bureau bekenden ze de wisseltruc. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd.

Oosterhouters weigeren zijn legitimatie te tonen

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond bij het wijkcentrum aan de Bloemenhof een 18-jarige Oosterhouter aangehouden. Surveillerende agenten troffen bij het wijkgebouw twee mannen aan. Tijdens het gesprek wat volgde vroegen de agenten hun legitimatiebewijs. Het tweetal weigerde dit te geven waarna de politie ze vorderden hun medewerking te verlenen. Ook na de vordering bleef enige medewerking uit. Eén van de mannen nam de benen en koos het hazenpad. De tweede lukte dit niet. Hij mocht mee naar het bureau.

Politie treft tijdens ' tegenhouden' hennep aan

RIJEN - De politie trof gisteravond tegen 19.30 uur in een auto die bestuurd werd door een 42-jarige man (zonder vaste woon-of
verblijfplaats) diverse zakken met henneptoppen aan. De politie controleerde het verkeer in het kader van het 'tegenhouden 'van criminaliteit op de Oosterhoutseweg. Nadat agenten de bestuurder hadden aangesproken roken ze een sterke henneplucht. Tijdens het onderzoek wat volgde troffen ze de hennep aan.

Donkere dagen:
De ervaring leert dat een aantal delicten zoals inbraken, overvallen en straatroven stijgen tijdens de donkere dagen. De toename van dit soort delicten is vooral te zien in de periode van oktober tot maart, met vaak een piek voorafgaand aan de feestdagen. Dat is overigens een jaarlijks terugkerend landelijk beeld. Met doelgerichte acties op zogenaamde hotspots tegen zogenaamd 'hotshots' en andere activiteiten hoopt de politie de criminaliteit tegen te houden en terug te dringen.

Tegenhouden:
Bij dit soort roadblocks wordt écht iedereen die voorbij komt door de politie aangesproken. Het gaat daarbij niet om degenen met goede bedoelingen. Juist personen die al bekend zijn bij politie en justitie worden extra gecontroleerd op bezit van drugs, wapens,
inbrekersgereedschap of andere verboden zaken. Agenten brengen in kaart wie er met wie op pad is en met welk vervoermiddel. Bij komende effect is dat potentiële daders worden tegen houden omdat er veel blauw op straat te zien is. Door met veel agenten op risicotijden en plaatsen aanwezig te zijn, wordt daarnaast de kans op arrestaties in heterdaad situaties aanmerkelijk vergroot.

Politie houdt echtgenoot aan na huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisterochtend rond 10.45 uur in een woning in Oosterhout een 47-jarige man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 48-jarige vrouw te hebben bedreigd en mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie nam gisterochtend poolshoogte in de woning na een ontvangen melding van huiselijk geweld. Bij het zien van de agenten liep de verdachte naar de keuken en pakte twee messen uit een lade. Door op hem in te praten kwam hij tot inkeer en legde de messen weg. Tijdens het gesprek dat volgde meldde zijn vrouw ze door hem met een stoel geslagen was. Tijdens de mishandeling had de verdachte haar
woordelijk met de dood bedreigd.

Minderjarige opgepakt voor openlijke geweldpleging

NIEUWENDIJK - De politie heeft gisterochtend rond de klok van 11.00 uur een 16-jarige jongen uit Werkendam aangehouden. Hij wordt ervan verdacht op 31 oktober jl. bij een uitgaansgelegenheid aan de
Hooftlanden, samen met anderen een 17-jarige jongen uit Sleeuwijk te hebben mishandeld.

Het slachtoffer kreeg op 31 oktober jl. in een uitgaansgelegenheid woorden met de verdachte. Op het moment dat hij het etablissement verliet zag hij dat een groepje jongeren, waaronder de verdachte, op hem af kwam. Er ontstond een conflict waarbij het slachtoffer meerde klappen en schoppen kreeg. Hij liep daarbij meerdere kneuzingen op.

Politie houdt Oosterhoutse aan na aantreffen sigaretten

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteren in een schuur bij een woning in Oosterhout een partij sigaretten aangetroffen, die mogelijk van diefstal afkomstig zijn. Aanleiding tot het onderzoek was een
ontvangen tip. Agenten hebben de 22-jarige bewoonster van de woning aangehouden voor heling en stellen een onderzoek in naar de herkomst van het rookwaar. De sigaretten zijn in beslag genomen. In het belang van het onderzoek is de vrouw op het bureau in verzekering gesteld.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 11-12-2009 12:42 | © Regio Midden en West Brabant |