Gratis naar Het Spoorwegmuseum tijdens opening Winter Station

11/12/2009 13:00

Nederlands Spoorwegmuseum

Traditiegetrouw wordt ook dit jaar Het Spoorwegmuseum in de kerstvakantie omgetoverd in het knusse Winter Station. Op vrijdagavond 18 december om 19.00 uur is de officiële opening met een spectaculaire vuurshow op het plein voor het Maliebaanstation. Het Spoorwegmuseum is die avond tussen 19.00 en 21.00 uur GRATIS toegankelijk! Winter Station is geopend tot en met 3 januari 2010.

Wintersfeer

Het museum ondergaat voor Winter Station een totale metamorfose. Duizenden lichtjes, kerstbomen en guirlandes met kerstballen zorgen voor een betoverende kerstsfeer. De geur van rookworst, glühwein en warme wafels komt je tegemoet. De antieke carrousel gaat weer rondjes draaien en natuurlijk kan er geschaatst worden. Rondom een historische stoomtrein uit 1881 ligt een prachtige kunstijsbaan. Schaatsen zijn in het museum gratis te leen.

Dagelijks podiumprogramma

Tijdens Winter Station barst het museum van de activiteiten. Iedere dag zijn er optredens van koren, orkesten en bands. Van pop tot jazz, van blaasorkest tot a capella, er is voor ieder wat wils. De acteurs van het museum spelen in het theater leuke voorstellingen over de Oriënt Express.

Kijk voor het complete programma op www.spoorwegmuseum.nl.

Een feest voor kinderen

Voor kinderen is Winter Station een waar feest. Draai rondjes in de draaimolen, luister naar bijzondere en spannende verhalen van de verhalenvertellers, ga knutselen bij één van de workshops of maak buiten een ritje met een echt stoomtreintje op het Jumbospoor. Alle kinderen kunnen een wens in de wensboom hangen en de meest originele wens ontvangt een mooie prijs. En vergeet niet de spellen uit te proberen bij de tentoonstelling Play Station.

De schaatsbaan ligt weer klaar!

Kom schaatsen rond een prachtige oude stoomlocomotief uit 1881! Schaatsen zijn gratis te leen.

Ruimere openingstijden tijdens Winter Station

Van 19 december 2009 t/m 3 januari 2010 is Het Spoorwegmuseum van 10.00 tot 19.00 uur geopend (m.u.v. 24-25-26-31 december).

Gesloten op 1 januari.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.spoorwegmuseum.nl