FCB subsidieert scholing en Ervaringscertificaten

11/12/2009 13:51

FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken

FCB subsidieert scholing en Ervaringscertificaten

FCB Dienstverlenen in Arbeidsmarktvraagstukken biedt scholing aan tegen sterk gereduceerde tarieven. FCB heeft namelijk ESF subsidie aangevraagd voor alle organisaties binnen de branches Welzijn en Maatschappelijke Dienstverlening, Jeugdzorg en Kinderopvang. Door deze trainingen voor 33 % te subsidiëren maakt FCB het voor werkgevers aantrekkelijker om werknemers te laten bijscholen.

Het project maakt het ook mogelijk dat het aanvragen van een EVC-procedure voor werknemers voordeliger én eenvoudiger wordt (ook hier geldt een subsidie van 33 %).

Het trainingsaanbod via FCB omvat trainingen over de volgende onderwerpen:


- Omgaan met agressie;


- Verzuim en verzuimpreventie;


- Werkdruk;


- Versterking functioneren;


- Persoonlijke ontwikkeling;


- Opleiden en begeleiden;


- Bij- en nascholing Kinderopvang;


- Bedrijfshulpverlening / EHBO.

Behoud personeel door EVC

Een EVC-procedure brengt precies in kaart welke competenties iemand heeft. Alle kennis en vaardigheden op en buiten het werk worden hierin vastgelegd. Zo'n Ervaringscertificaat biedt dus uitkomst voor mensen die geen diploma's hebben, maar inmiddels wel de nodige deskundige werkervaring hebben hebben opgedaan. Hierdoor kunnen zij bijvoorbeeld door vrijstellingen sneller en gemakkeljker een MBO-diploma behalen. En dus doorstromen in een andere functie binnen of buiten hun organisatie. Zo blijft goed personeel behouden voor de branche.

FCB heeft de ESF-subsidie (Europees Sociaal Fonds) aangevraagd voor 2.000 werknemers. De subsidieregeling geldt uitsluitend voor medewerkers met maximaal MBO Niveau 4. Het project loopt voor vrijwel alle trainingen en de EVC procedures nog tot 25 oktober 2010.

Aanmelden kan op de website van FCB: www.fcbwjk.nl.

Bij het submenu Subsidies/Sectorprojecten.


---





http://www.fcbwjk.nl