Gemeente Almere

Tante Truus, De Compagnie en de Jordaaan strijden om Horecaprijs Almere 2009

11-12-2009

Fotocredits: Friedländer V.l.n.r.: Annemarie Klepper van De Compagnie, wethouder Martine Visser, Georgetine Sleeswijk van Tante Truus, Max Engelander van De Jordaaan Tante Truus Lunches & Geschenken, Grandcafé De Compagnie en Grandcafé De Jordaaan zijn genomineerd voor de Horecaprijs Almere 2009. Dit werd donderdagmiddag tijdens een speciale bijeenkomst in restaurant Buddha door de wethouder van Economische Zaken en tevens juryvoorzitter Martine Visser bekend gemaakt. De drie genomineerde horecaondernemingen zullen de komende tijd worden bezocht door mystery guests van het bureau Performance Solutions en door de juryleden. Op basis van alle bevindingen kiest de jury uiteindelijk de winnaar, die de horecaprijs op 26 januari 2010 uit handen van de wethouder in ontvangst mag nemen.

De Horecaprijs Almere 2009 zal worden uitgereikt aan de meest gastvrije horecaondernemer van Almere. Gekeken zal worden naar de ontvangst van gasten, persoonlijke aandacht, flexibiliteit en klantvriendelijkheid.

Alle inwoners van Almere konden horecagelegenheden die minimaal één jaar in Almere gevestigd zijn, voordragen. Hieruit werd een lijst samengesteld van maar liefst 42 horecaondernemingen. Via de website van Almere City Marketing konden Almeerders op één van de namen op de lijst stemmen. Tante Truus, De Compagnie en De Jordaaan ontvingen gezamenlijk 40% van alle ruim 2000 uitgebrachte stemmen.

De jury onder voorzitterschap van de wethouder van Economische Zaken Martine Visser bestaat dit jaar uit: Arjan van Leeuwen van Agis, Lenny van den Brink, Ambassadeur uit het Almere-Team, Cas van Rijsbergen, student aan de Almeerse opleiding Small Business & Retail Management, de winnaar van vorig jaar Wim Koemeester van Brasserie Bakboord, tevens vertegenwoordiger van Horeca Nederland en Nik Smit, marketing manager Toerisme & Recreatie bij Almere City Marketing.

Eerder werd de prijs al uitgereikt aan restaurant De Kemphaan, Krab aan de Haven en Brasserie Bakboord. De winnaar krijgt een wisseltrofee van de Almeerse kunstenares Henriëtte Evenhuis. Bovendien ontvangen de winnaar en de overige genomineerden een oorkonde. Na een jaar wordt de trofee overgedragen aan de nieuwe winnaar en krijgt de vorige winnaar een kleine replica van het beeld. De uitreiking is een initiatief van Almere City Marketing en wordt ondersteund door Koninklijke Horeca Nederland afdeling Almere en de gemeente Almere. Banner Bladerbundel Politieke Markt