Politie Hollands Midden

Alphen - Ruim 1500 kilo vuurwerk aangetroffen

Alphen vuurwerk1 Alphen aan den Rijn, 11-12-2009 o De politie heeft vrijdag 11 december ruim 1500 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen in een bedrijf aan de H. Kamerlingh Onnesweg, industrieterrein Molenwetering. Na informatie heeft de politie s morgens een doorzoeking gedaan in het bedrijf. In het pand stonden vier pallets met 157 dozen 100.000 klappers (Chinese rollen) en negen pakketten sierwerk. Het vuurwerk is inbeslaggenomen.

De eigenaar van het bedrijf, een 27-jarige Alphenaar, is aangehouden op verdenking van het in het bezit hebben van illegaal vuurwerk. Volgens de verdachte heeft hij het vuurwerk begin november al gekocht in België, met de bedoeling deze door te verkopen. Afgelopen weken heeft de verdachte al drie dozen Chinese rollen verkocht. De verdachte is in verzekeringgesteld.

De jaarwisseling moet een mooi spontaan feest zijn, dat we met elkaar maken. Het kan nog feestelijker als het aantal gewonden als gevolg van vuurwerk omlaag gaat. U kunt daarbij helpen. Dat kunt u doen door geen illegaal vuurwerk aan te schaffen en vermoedens van illegaal vuurwerk te melden bij de politie (0900-8844) of via MMA 0800-7000. Door het gevaarlijke vuurwerk van de straat te halen, hopen we dat er minder gewonden vallen.