Stadsdeel Amsterdam-Noord

Van Oud West naar Noord

Samen met zijn collega-portefeuillehouder Groen, Yvonne Lammers, hielp Harm-Jan van Schaik bij de verplaatsing van drie iepen van Oud West naar de nieuwe wijk Overhoeks.

De bomen staan in het Oeverpark vlak bij het IJ en maken onderdeel uit van het iepenarboretum: een unieke verzameling van 30 verschillende soorten iepen. Om ervoor te zorgen dat de bomen recht blijven staan, brachten de portefeuillehouders een boomjuk aan. De drie grote iepen vangen veel wind en zijn daarom ook nog afgespannen met stalen kabels.

Portefeuillehouders Noord en Oud West: Harm-Jan van Schaik en Yvonne Lammers

De drie iepen komen uit de Eerste Constantijn Huygensstraat waar ze plaats moesten maken voor de nieuwe inrichting van de straat.

Harm-Jan van Schaik, portefeuillehouder Openbare Ruimte en Groen Amsterdam-Noord: " Wij behouden deze bomen graag voor de stad door ze een nieuw leven in Amsterdam-Noord te geven. Als bestuur zetten we ons in, om het groene karakter van het stadsdeel te behouden en daarbij hoort het behoud en herplanten van bomen. Deze iepen uit Oud West passen uitstekend in de nieuwe woonwijk Overhoeks".

Yvonne Lammers, portefeuillehouder Oud-West Openbare Ruimte en Groen: "Ik ben echt trots en blij dat deze bomen hier naar toe gaan. Een betere plek kan ik niet bedenken".

Op 16 december vindt de officiële opening van Overhoeks plaats.