Gemeente Middelburg

Giro-etappe Amsterdam-Middelburg is bekend

Vrijdag is tijdens een startbijeenkomst met alle doorkomstgemeenten de derde etappe van de Giro dâItalia bekendgemaakt. Op maandag 10 mei 2010 gaan de renners van start in Amsterdam en finishen in het historische centrum van Middelburg. Onderweg doorkruisen de renners 24 gemeenten.

De renners komen door: Amstelveen, Haarlemmermeer, Hillegom, Lisse, Teylingen, Oegstgeest, Leiden, Zoeterwoude, Leidschendam â Voorburg, Den Haag, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Delft, Schiedam, Vlaardingen, Rotterdam, Spijkenisse, Bernisse, Hellevoetsluis, Goedereede, Schouwen-Duiveland, Noord-Beveland, Veere en Vlissingen. De gemeenten hebben enthousiast gereageerd op de komst van de Giro. Deelname is door de meeste gemeenten inmiddels bekrachtigd. De derde etappe is 225 kilometer. Deze Giro etappe gaat de geschiedenis in als de vlakste en diepste etappe ooit.

Giro Toertocht

Op zaterdag 8 mei kunnen wielerliefhebbers zelf ervaren hoe het is om over een deel van het parcours van de Giro te rijden. Er wordt dan een toertocht georganiseerd, met afstanden van 30 km, 80 km en 150 km. Voor iedere renner wat wils. Kijk op www.girotoertocht.nl voor meer informatie.

Giro Feestweek

In de week voorafgaand aan de finish van de Giro in Middelburg zijn er diverse activiteiten op het gebied van sport, kunst & cultuur en op culinair gebied, georganiseerd door enthousiaste ondernemers en verenigingen. De feestweek duurt van zaterdag 1 mei tot en met maandag 10 mei.

Â

Gemeente Middelburg | Kanaalweg 3 | 4337 PA Middelburg | 0118 675000 | routebeschrijving | openingstijden | info@middelburg.nl