Temperatuur zakt van +8 naar -8 graden

11/12/2009 15:18

Weeronline B.V.

Koud winterweer op komst

Temperatuur zakt van +8 naar -8 graden

Zeist, 11 december 2009 - Nederland krijgt de komende periode te maken met koud winterweer. Na het weekend zakt de temperatuur onder het vriespunt en zal de gevoelstemperatuur richting de -10 graden zijn. Later deze week zal Nederland last krijgen van ijzel en sneeuw, wat mogelijk kan leiden tot behoorlijke verkeersoverlast in het gehele land.

Kou stroomt het land binnen

Vanaf zondagavond stroomt er koude lucht vanuit Rusland ons land binnen. In grote delen van Nederland blijft het droog, maar in het noorden van het land is kans op natte sneeuw. Maandag zal op de meeste plaatsen de eerste ijsdag van het jaar zijn. De temperatuur blijft dan de hele dag onder nul en door de schrale oostelijke wind zal de gevoelstemperatuur rond -7 graden liggen. Vanaf woensdag is er in het gehele land een flinke kans op ijzel en sneeuw, wat kan leiden tot behoorlijke verkeersoverlast.

Grote schommelingen

Na één van de zachtste novembermaanden ooit, zullen de temperaturen vanaf zondag snel zakken. De nachttemperatuur daalt binnen een week van +8 naar -8 graden. Overdag schommelt het kwik rond het vriespunt en daarmee begint de derde week van december strenger dan normaal voor de tijd van het jaar. De eerste tien dagen van december waren met 6,9 graden gemiddeld nog bijna 3 graden warmer dan normaal.

Blijft deze kou aanhouden? De weersverwachting in binnen- en buitenland zijn te vinden op onze website http://www.weeronline.nl





http://www.weeronline.nl