GroenLinks in de Europese Unie

PERSBERICHT

GroenLinks ruim aanwezig bij Beat the Heat NOW en klimaattop Kopenhagen

AMSTERDAM, 11 december - Van zaterdag 12 tot en met vrijdag 18 december 2009 zijn GroenLinks-politici van verschillende politieke niveaus aanwezig tijdens de internationale klimaattop in Kopenhagen. Vanaf het klimaatfestival Beat the Heat NOW in Utrecht vertrekken Kamerlid Kees Vendrik, Europarlementariƫr Bas Eickhout en de wethouders Marijke Vos (Amsterdam), Rik Grashoff (Rotterdam) en Jan van der Meer (Nijmegen) met de speciale trein "Kopenhagen Express" naar de Deense hoofdstad.

GroenLinks zal in Kopenhagen op allerlei manieren druk uitoefenen om de klimaatonderhandelingen een succes te maken. Het kabinet en de Europese Commissie moeten zich hard maken om Kopenhagen te laten slagen en te komen tot concrete afspraken om klimaatverandering te stoppen. Dat kan alleen met een sterk internationaal klimaatakkoord.

De 192 landen, die in Kopenhagen onderhandelen over een nieuw klimaatakkoord, moeten afspreken dat de uitstoot van broeikasgassen in de komende decennia fors wordt teruggedrongen. Daarbij moeten de lasten eerlijk verdeeld worden, naar draagkracht en historische uitstoot. Naast internationale afspraken voor doelstellingen om de CO2-uitstoot te verminderen, zullen de rijke landen met geld over de brug moeten komen voor steun aan ontwikkelingslanden. Alleen dan kan Kopenhagen slagen.

GroenLinks doet vanuit Kopenhagen dagelijks verslag via nieuws, blogs en video-berichten op www.kopenhagenreport.nl.


--------------------



GroenLinks in de Europese Unie