Gemeente Breda

Breda Beste Binnenstad pakt uit

Om de titel Breda, Beste Binnenstad 209-2011 flink te benadrukken voert Breda de komende weken intensief campagne.

Zowel in de stad zelf als in de wijde omgeving worden consumenten enthousiast gemaakt om hun Kerstinkopen in de Bredase binnenstad te doen en het shoppen bij voorkeur te combineren met gezellig uit eten, museumbezoek, theater, casino of bioscoopbezoek.

Commercial, vlaggen en website
Via een commercial op Omroep Brabant wordt de âthuismarktâ bediend. Dezelfde reclameboodschap is vanaf 17 december te zien in de Bredase MustSee bioscoop. Ook filmliefhebbers in Rotterdam en Vlissingen krijgen de uitnodiging van de Bredase Binnenstad te zien in Pathé de Kuip en CineCity.

In de Bredase Binnenstad zelf markeren 34 grote âbeachâ-vlaggen van midden december tot begin januari het feit dat Breda is uitgeroepen tot Beste Binnenstad. Bij gebleken succes keren die vlaggen de komende jaren terug in het straatbeeld tijdens alle grote binnenstads-evenementen.

Alle uitingen verwijzen naar www.bredabestebinnenstad.nl Deze site bevat een keur aan actuele informatie over de binnenstad.

Stuur een kaart uit Breda
Vanaf 17 december geven ondernemers in de binnenstad een typisch Bredase kerstkaart weg. Bedoeling is dat de ontvangers ervan die kaart doorsturen naar vrienden en familie. Deze actie wordt ondersteund met reclame op driehoeksborden langs de inlopers naar het centrum en enkele advertenties in lokale media. Ook via
www.bredabestebinnenstad.nl kan deze kerstwens als e-card verstuurd worden.

Eerder werden al advertenties geplaatst in speciale âshoppingguidesâ van de bladen Libelle en Margriet in de regioâs Noord-Brabant, Den Haag en Rotterdam.
Dezelfde advertentie verschijnt in de nieuwe editie van de VVV-gids Breda

Met dit pakket zet Breda zich als Beste Binnenstad in de categorie grote steden flink op de kaart. Na deze campagne volgen in nauwe samenwerking met VVV Breda, RetailPlatform Breda en ondernemers in de binnenstad meer activiteiten.
Alle producties zijn gemaakt door bredase bedrijven en door de afdeling Vormgeving van de Gemeente Breda.

Breda, 11 december 2009