Vlaamse Overheid
het werk
Project gezondheid en beweging op het werk
Persmededeling van de Vlaamse Regering
vrijdag 11 december 2009
Bedrijven kunnen en willen beter doen
Wie voltijds werkt, verorbert een derde tot de helft van wat hij eet
op het werk. Uit onderzoek blijkt dat bedrijven geen beleid hebben
voor gezonde voeding en bewegingsmogelijkheden voor hun werknemers. De
Vlaamse Regering geeft bijna een half miljoen euro aan het Vlaams
Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ) om daar
verandering in te brengen. Het project is onderdeel van het Vlaams
actieplan voeding en beweging. "We willen ervoor zorgen dat de
maaltijdleveranciers een evenwichtig voedingsaanbod doen, dat
bedrijven een gezondheids- en voedingsbeleid gaan voeren en dat
werknemers daar ook ontvankelijk voor zijn," zo zegt minister Jo
VANDEURZEN, die eerder de gezondheidsactie "10.000 stappen" lanceerde.
Een derde tot de helft van de tijd eten we op het werk. Als een
bedrijf geen evenwichtige voeding en bewegingsmogelijkheden aanbiedt,
kùnnen werknemers moeilijker kiezen voor meer gezond eten. 34% van de
werknemers zegt dat het moeilijk is gezond te eten op het werk,
doordat ze afhankelijk zijn van het aanbod van een restaurant of
kantine. Het Europese gemiddelde voor die inschatting ligt op 27%. Ook
voor beschikbare informatie over gezonde voeding scoren we magertjes.
Betere werkorganisatie
Uit een onderzoek in opdracht van de Vlaamse overheid blijkt dat maar
weinig bedrijven investeren in gezonde voeding en
bewegingsmogelijkheden voor hun werknemers. Bedrijven scoren 25% op
voeding en 14,5 op lichaamsbeweging. De non profitsector doet het
beter dan de for profitsector. Grote bedrijven doen beter dan kleine.
Maar globaal genomen is er een forse marge voor verbetering. Het VIGeZ
gaat nu na hoe het beter kan en werkt daarvoor samen met Agoria, een
partner van 1600 bedrijven in de technologische industrie en met de
diëtistenvereniging CODIE. Voor gezonde voeding kan zowel de
samenstelling van het aanbod er op vooruit gaan als de promotie en de
educatie erover. Voor lichaamsbeweging is meer nodig dan
sportactiviteiten. Beleidsmaatregelen gericht op een betere
werkorganisatie zijn bijvoorbeeld eveneens zinvol.
Fast food en take away
Het eetpatroon van de actieve bevolking verschilt nauwelijks van het
eetpatroon van de bevolking in haar geheel. 20% van de Vlamingen eet
niet met regelmaat. Vooral de beroepsactieve bevolking, in het
bijzonder de 25-34-jarigen, slaat het ontbijt wel es over.
Laaggeschoolden eten door de bank genomen ongezond. Ze eten te weinig
fruit en groenten en te veel verzadigde vetten en dat maakt hen zelfs
tot een risicogroep. Onderzoek wijst een verband uit tussen
arbeidstijden en eetgewoonten. Werknemers in een ploegensysteem eten
niet met regelmaat en worden ook vaak gestoord tijdens het eten.
Mensen met nachtdienst slaan geregeld ontbijt én lunch over,
hoofdzakelijk om na de dienst makkelijker te kunnen inslapen. Tegelijk
drinken ze toch wel meer koffie, om alert te blijven. Soms is er 's
nachts alleen maar fast food en take-away-voeding beschikbaar.
Allemaal niet zo gezond. Niet of slecht ontbijten, leidt tot een
verminderde concentratie of een gevoel van slapte nog voor het
middaguur. Mensen grijpen dan naar een zoete snack en die geeft wel
even wat energie, maar doet ten gronde niets aan de vermoeidheid.
Langdurig zittend of staand werken wordt eveneens als een risicofactor
beschouwd. Hier zit een uitgesproken incentive voor de werkgever:
werknemers die niet evenwichtig eten zijn minder productief. Daar
komen nog vrij alarmerende cijfers bovenop: de gemiddelde Vlaming is
te dik, meer dan een vierde heeft overgewicht (BMI tussen 25 en 30),
13 % is zelfs zwaarlijvig. Overgewicht leidt tot ziekte en vroegtijdig
overlijden. De combinatie van onevenwichtige voeding en een inactieve
levensstijl is verantwoordelijk voor ruim 30% van het aantal kankers.
Gezondheidswinst boeken en lessen trekken
Bedrijven kunnen met een beleidsplan voor voeding en beweging voor hun
werknemers een aanzienlijke gezondheidswinst genereren. De
doelstellingen van het VIGeZ-project zijn de volgende:
* een evenwichtig aanbod van maaltijdleveranciers aan bedrijven,
o.m. door in overleg met de leveranciers samengestelde
aanbevelingen
* bedrijven overtuigen van de noodzaak van evenwichtige voeding en
lichaamsbeweging in het bedrijf, door een communicatieplan over
bedrijfsbelang en mini-events
* bedrijven verbeteren hun voedingsaanbod op basis van
gespecialiseerd advies en maken er een issue van in hun
aankoopbeleid
* werknemers worden gestimuleerd om op het werk voor gezonde voeding
te kiezen
* bedrijven verbeteren stimuleren laagdrempelige vormen van
lichaamsbeweging op en naast het werk
Het project waarvan sprake richt zich tot ondernemingen in de
federatie van de technologische industrie, met 1225 bedrijven en meer
dan 150.000 werknemers. De ervaringen met dit project zullen worden
gepubliceerd en het beleidsplan inspireren.