Ministerie van Financiën

Geldslikker en geldkoerier gepakt op Schiphol

Nieuwsbericht | 11-12-2009 | Douane

Op Schiphol zijn twee verdachten aangehouden die ervan worden verdacht meer dan 250.000 euro crimineel verkregen geld te vervoeren, afkomstig uit criminele activiteiten.

Tijdens een controle door het Schipholteam, een samenwerkingsverband tussen Koninklijke Marechaussee en de Douane, ontdekten rechercheurs een dubbele bodem in een rolkoffer waarin bundels met geld waren verstopt. Omdat het geld op heimelijke plaats verstopt was rees het vermoeden dat er sprake was van witwassen en werden twee personen, die bij de koffer hoorden aangehouden.

De twee Venezolaanse verdachten van 36 en 33 jaar werden voor onderzoek meegenomen naar de Politiedienst van de Marechaussee. Uit onderzoek bleek dat in hun koffers bankbiljetten en een grote hoeveelheid geldbollen met een totale waarde van 250.000 euro waren verstopt in een dubbele bodem. Eén van de verdachten verklaarde ook geld te hebben geslikt.

Bureau vervolgonderzoeken van de Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar de twee vermoedelijke witwassers. De mannen zijn in hechtenis genomen.

Het onderzoek vindt plaats onder leiding van het Openbaar Ministerie Haarlem, locatie Schiphol.