Ministerie van Financiën

Post Rijksoverheid bezorgd door TNT en Sandd

Nieuwsbericht | 10-12-2009 | Belastingdienst

De Rijksoverheid ondertekent vandaag contracten met TNT Post en Sandd voor de bezorging van de binnenlandse poststukken van het Rijk. De ondertekening is het resultaat van de Europese aanbesteding voor binnenlandse post. De contracten met deze bedrijven gaan in op 1 januari 2010 en gelden voor anderhalf jaar.

Als gevolg van het openstellen van de postmarkt voor poststukken tot 50 gram per 1 april 2009 besteedt de overheid haar post aan. Guncriteria voor deze aanbesteding zijn prijs en kwaliteit, waaronder duurzaamheid. Partijen dienden alle aspecten in hun inschrijving mee te nemen waarna de opdracht is gegund aan de partij met de beste scores.

Aan de interdepartementale aanbesteding post doen behalve de ministeries onder meer enkele grote uitvoeringsinstanties zoals de Belastingdienst, UWV en het Centraal Justitieel Incassobureau mee en academische ziekenhuizen, universiteiten en hogescholen. Het te verzenden postvolume ligt rond de 300 miljoen stuks op jaarbasis. De aanbestede post is verdeeld in een 7-tal percelen met elk een eigen karakteristiek. 4 percelen post worden verzonden via TNT en 3 percelen via Sandd.