KNHS

Sportgala moet weer een echt sportfeest worden
11 december 2009
Goud Dressuurteam Windsor

ERMELO(KNHS)- De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie is trots op zowel een nominatie in de categorie sportman van het jaar (Edward Gal) als sportploeg van het jaar (dressuurteam). De ruiters hebben dat met indrukwekkende wereldrecords absoluut verdiend. Deze records worden behaald door iedere dag zon acht tot tien paarden te trainen en dit zeven dagen per week. Door de invloed van bondscoach Sjef Janssen is de dressuur naar een niveau gestegen dat hoog boven de voormalige eeuwige winnaar Duitsland is uitgestegen.

Tijdens het NOC*NSF Sportgala 2009, waar de awards uitgereikt worden, zijn Edward Gal (Harskamp) en Adelinde Cornelissen (Beilen) niet aanwezig. Zij nemen op dinsdagavond deel aan een belangrijke wereldbekerkwalificatiewedstrijd in Londen. Anky van Grunsven en Sjef Janssen (Erp) willen uit principiële redenen niet aanwezig te zijn. De ploeg wordt vertegenwoordigd door dressuuramazone Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde).

De KNHS betreurt het dat niet alle sporters aanstaande dinsdag aanwezig kunnen zijn op het sportgala. We begrijpen de argumentatie van Sjef en Anky goed, maar vinden het tegelijkertijd jammer dat ze niet op het sportgala verschijnen, laat manager topsport Maarten van der Heijden weten. De stemprocedure is aan vernieuwing toe. NOC*NSF heeft de KNHS laten weten hier aan te werken voor volgend jaar.

Link naar bericht op website Anky van Grunsven
Link naar column Pieter van den Hoogenband (Sportgala hard aan vernieuwing toe)