Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 11-12-2009

Drie auto's weggenomen bij woninginbraak, één uitgebrand

ROOSENDAAL/HEERLE: In de nacht van donderdag op vrijdag zijn er tussen 23.15 uur en 02.00 uur verschillende goederen ontvreemd uit een woning aan de Van Gilselaan.
Om 02.20 uur kreeg de politie melding van een autobrand aan de Herelsestraat in Heerle. Hier reed een vrachtwagenchauffeur langs, die de brand constateerde. De brandweer rukte uit om de brand te doven. Het vuur had echter al zoveel schade aangericht, dat het voertuig al ver was uitgebrand.
Het voertuig bleek toe te behoren aan de bewoner van het pand aan de Van Gilselaan. De politie wekte de bewoner. Bij controle bleken nog twee auto's weg te zijn. Er was geen braakschade aan de woning zichtbaar. Mogelijk kwamen de inbrekers binnen door een openstaand raam. De onbekenden namen uit de woning, buiten o.a. een fotocamera, de sleutels van drie auto's weg. Met behulp van de sleutels werden ook de drie bijbehorende auto's meegenomen. Een van de auto's werd korte tijd later brandend aangetroffen in Heerle. De andere twee, een witte Suzuki Swift met het kenteken 49-FB-RJ en een Audi A3 Cabrio in de kleur grijs met kenteken 16-JDG-8. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.
De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Meisje beroofd van geld en pinpas

BERGEN OP ZOOM: Een 17-jarig meisje uit Steenbergen liep vrijdag rond 08.35 uur in de Zuivelstraat, komende vanaf de Wouwsestraat, toen ze merkte dat er een man achter haar liep. Het meisje had er geen goed gevoel bij en ging sneller lopen. Bij de Cromwielstraat werd het meisje vastgegrepen door een man. Hij eiste geld en haar bankpas. De man dreigde haar te slaan als ze niets zou overhandigen. Toen hij een gering geldbedrag en de bankpas van het meisje had bemachtigd, ging hij er vandoor. Het meisje liep nog enige tijd achter hem aan. Ze zag hem richting het Korenbeursplein lopen.
De politie zocht langere tijd in de omgeving rond naar de man, maar heeft niemand aangetroffen die in aanmerking kwam als dader van de beroving. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. Hierna is ze door de politie thuis afgezet.

Man aangehouden voor heling na aantreffen gestolen auto

ROOSENDAAL: De politie hield vrijdag om 03.45 uur een 40-jarige man uit Roosendaal aan voor heling. De politie kwam de heling op het spoor, toen er melding binnenkwam van een bedrijf dat het signaal van een gestolen auto had opgevangen. Het bedrijf, dat gestolen auto's opspoort met behulp van een track and tracesysteem, had een signaal opgevangen vanuit Roosendaal van een auto die enige tijd geleden in Naarden bij een woninginbraak was weggenomen. Ze alarmeerden de politie. Het signaal kon worden teruggebracht naar de
Vogelenzangstraat. Hier werd bij een autobedrijf in eerste instantie een auto in beslag genomen, die uiteindelijk niet helemaal aan de eisen bleek te voldoen en waarbij men geen signaal van het systeem opving. Later bleek, op aanwijzen van de eigenaar van het bedrijf, eenzelfde auto in het bedrijf te staan. Het voertuig was echter volledig gestript. Het voertuig en de aanwezige losse onderdelen zijn in beslag genomen.
De eigenaar van het bedrijf is aangehouden voor heling. De man is verhoord en vrijdagmiddag in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

93 bekeuringen bij verlichtingscontroles

HALDERBERGE: De politie van het team Mark en Dintel hield afgelopen dagen dagelijks verlichtingscontroles in de gemeente Halderberge. Vanaf maandag werden in de donkere ochtenduren controles gehouden op schoolgaande jeugd, die op de fiets richting school gingen. De controles zijn gehouden door het politieteam Mark en Dintel is samenwerking met de Gemeente Halderberge en Veilig Verkeer Nederland. In totaal werden 93 bekeuringen uitgeschreven voor ondeugdelijke verlichting. Middelbare scholieren op een fiets waarvan de verlichting in orde was kregen een lot. Met dit lot maken ze kans op een van de 30 boeken- of cdbonnen, die namens de gemeente Halderberge worden uitgedeeld.

Politie waarschuwt voor valse e-mail

BERGEN OP ZOOM: De politie in Bergen op Zoom kreeg de afgelopen dagen meerdere berichten binnen van mensen die een vreemde e-mail hadden ontvangen. In de mail wordt uitgelegd dat er werkzaamheden worden verricht aan de webmailserver. Om problemen te voorkomen wordt de geadresseerde gevraagd een aantal persoonlijke gegevens, waaronder zijn of haar geboortedatum en wachtwoord van de mailaccount te verstrekken.
Deze mail blijkt echter niet afkomstig van de internetprovider, zoals wordt gesuggereerd. Vermoedelijk probeert men op deze manier beheer te krijgen over de mailaccount voor het plegen van strafbare feiten. De politie waarschuwt ervoor niet op deze mails in te gaan.

23 bekeuringen bij verlichtingscontrole

HALSTEREN: De politie hield donderdag tussen 07.15 uur en 08.15 uur een controle op verlichting op de Halsterseweg. Hierbij zijn 23 bekeuringen uitgeschreven.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-12-2009 17:05 | © Regio Midden en West Brabant |