Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 11-12-2009

Mannen aangehouden voor huiselijk geweld

BREDA: De politie hield vrijdag om 03.30 uur een 36-jarige man uit Vught aan voor mishandeling van zijn vriendin. De man zou de 35-jarige Bredase in haar woning in de wijk Heuvel hebben geslagen. De man belde vervolgens zelf de politie.
De vrouw verklaarde tegenover de politie dat ze een woordenwisseling had met haar vriend. Dit liep uit de hand. De man gooide met een telefoon en een laptop door de huiskamer. Hierna had hij de vrouw van haar stoel af getrokken en begon haar te slaan. De vrouw hield pijn over aan een arm en haar nek en één van haar tanden zat los. Van de vrouw is aangifte opgenomen. Haar is geadviseerd zich onder
doktersbehandeling te stellen.
De verdachte is ingesloten en in verzekering gesteld.

BREDA: De politie kreeg donderdag rond 23.15 uur melding van huiselijk geweld in de wijk Heksenwiel. De 51-jarige bewoonster van de
betreffende flatwoning verklaarde dat ze haar vriend die avond had verteld hun relatie als een vriendschap te willen voortzetten. De man zou hierop boos zijn geworden en haar hebben geslagen.
De 47-jarige man uit Breda verklaarde dat de vrouw uit het niets boos op hem werd en hem mishandelde. Dit zou vaker gebeuren. Donderdag verklaarde hij het beu te zijn geweest en hij had de vrouw
teruggeslagen. Er waren over en weer klappen gevallen.
De politie hield de 47-jarige man uit Breda aan voor huiselijk geweld. Van de 52-jarige vrouw is aangifte opgenomen. Zij hield aan de mishandelingen verdikkingen in het gezicht en een bebloede neus over.

Vier aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: De politie hield in de nacht van donderdag op vrijdag vier personen aan in het centrum van Breda. Het was tijdens de stapavond drukker dan normaal op donderdagavond. Rond 00.30 uur werden twee jongens van 16 en 17 jaar uit Breda aangehouden voor baldadigheid. De twee gooiden kerstbomen in de haven. Tegen hen wordt dossier
opgemaakt.
Even na 03.00 uur werden een 29-jarige man en een 45-jarige man uit Breda aangehouden voor openlijke geweldpleging. De twee zouden een 17-jarige jongen uit Etten-Leur in het gezicht hebben geslagen omdat hij aanhanger van Feyenoord zou zijn. Het slachtoffer hield hieraan pijn en letsel in het gezicht over. Van hem is aangifte opgenomen. De verdachte zijn ingesloten op het politiebureau.
Er zijn vier bekeuringen uitgeschreven, waarvan één voor onterecht parkeren op een invalidenparkeerplaats, één voor het negeren van een rood stoplicht en twee voor wildplassen.

Vrouw aangehouden voor mishandelen man

ETTEN-LEUR: Een 46-jarige man uit Etten-Leur alarmeerde donderdag de politie. De man zou door zijn vrouw zijn mishandeld. Bij aankomst bij de woning van het echtpaar in Grauwe Polder werd de 26-jarige vrouw aangehouden. Ze is in verzekering gesteld op het politiebureau. Van de man is aangifte opgenomen. Hij verklaarde dat hij voor het slapen gaan woorden had met zijn vrouw. Toen hij het vertrek wilde verlaten om in een andere kamer te gaan slapen zou de vrouw hem hebben geslagen en geschopt. Hij hield hier pijn aan over. De man verklaarde tegenover de politie dat hij de afgelopen weken meerdere malen door de vrouw was mishandeld. Nu was hij ten einde raad en had daarom de politie gebeld.

Politie houdt man aan na vernieling

BREDA: De politie hield donderdagavond een 40-jarige Bredanaar aan voor vernieling. De man zou het slot van een appartementencomplex aan de Coulissen hebben vernield. Rond 22.00 uur meldde een getuige dat een onbekende het slot van de voordeur aan het vernielen was en gaf een signalement van de dader. De politie hield de 40-jarige man in de buurt van het complex aan. Hij voldeed aan het signalement. De man was in bezit van een verpakking met vermoedelijk XTC en een mes. Hij verklaarde na zijn insluiting dat hij bewoner van het pand was en als gevolg van onenigheid met de buren het pand niet meer in kon. De verdachte is in verzekering gesteld.
Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Politie treft grote hoeveelheid softdrugs aan tijdens handhavingsactie

BREDA: De politie hield donderdag een integrale handhavingsactie in samenwerking met de gemeente Breda, de douane en de belastingdienst. Hierbij zijn verschillende bedrijfs- en winkelpanden gecontroleerd op onder andere de Haagweg, de Boschstraat en het Spinveld. In totaal zijn er 23 adressen gecontroleerd. Hierbij werd gekeken naar onder andere het hebben van de vereiste vergunningen, openstaande
belastingschulden en boetes.
Veel van de gecontroleerde panden zijn al eerder aan een controle onderworpen, waarbij overtredingen werden geconstateerd. Bij veel van de genoemde panden was nu alles is orde.
Bij enkele betrokkenen werden donderdag schulden geïnd. Ook werd in enkele gevallen geconstateerd dat men zich niet aan de verleende drank- en horecavergunning hield, daar de aanwezige leidinggevende bijvoorbeeld niet op de vergunning was bijgeschreven.

Donderdagavond kreeg de politie melding van een hoeveelheid softdrugs in een pand aan de Boschstraat. De politie volgde de anonieme melding direct op en in het pand werd 705 gram hennep en 95 gram hasj
aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. De politie hield een 35-jarige inwoner van Etten-Leur aan. De man zou toegang hebben tot de woning en werd in zijn cadeauwinkel in de Boschstraat aangehouden. Hij ontkende iets met de softdrugs te maken te hebben. Vrijdag is de man na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

De politie hield naast de controle van panden nog een verkeerscontrole in samenwerking met de belastingdienst. Hierbij werden 20 bekeuringen uitgeschreven, waarvan 16 voor het niet dragen van de autogordel, 1 voor het negeren van een geslotenverklaring, 1 voor het rijden zonder rijbewijs op een snorfiets, 1 voor het niet voeren van een
kentekenplaat op een aanhangwagen en 1 voor een verlopen APK-keuring.

De belastingdienst nam tijdens de controle 7 auto's in beslag. Er werd een bedrag van 18.000,- geïnd, waarvan 12.000,- direct werd afgelost.

Tweetal aangehouden na diefstal laptop

BREDA: Donderdagavond meldde personeel van een winkel aan het
Kruisvoort een diefstal. Twee bezoekers van de winkel werden op camerabeelden gezien, toen zij een laptop in hun tas staken en de winkel wilde verlaten zonder af te rekenen. De twee bleken in bezit van een geprepareerde tas. De politie nam de 19-jarige - en 29-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats over en stelde hen in verzekering. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen. De politie onderzoekt de eventuele betrokkenheid van beide verdachten bij de diefstal van eerder weggenomen laptops.

Automobilist aangehouden voor rijden onder invloed

ETTEN-LEUR: Medewerkers van het Joint Hitteam hielden donderdag rond 23.45 uur een 42-jarige man uit Etten-Leur aan voor rijden onder invloed. Het rijgedrag van de man viel de politiemensen op, toen ze over de Rijksweg reden. Op de Achtervang werd de bestuurder staande gehouden, omdat men vermoedde dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 670 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De man
verklaarde vijf glazen wijn te hebben gedronken. Hij dacht in staat te zijn een auto te besturen en had niet door dat hij gevaarlijk
rijgedrag vertoonde. Tegen de verdachte wordt proces-verbaal
opgemaakt.

Vrouw komt ten val bij straatroof

BREDA: Donderdagmiddag kreeg de politie melding van een beroving aan het Dr. Ariensplein. Een 89-jarige Bredase liep rond 14.00 uur richting de Esserstraat, toen ze ter hoogte van het Dr. Ariensplein voelde dat er iemand aan haar tas trok. Een man op een fiets probeerde de vrouw de tas afhandig te maken, waardoor ze ten val kwam. Een getuige verklaarde dat de fietser er met de tas vandoor ging en de getuige er achteraan rende. Omdat de man achtervolgd werd liet hij de tas vallen. Deze is geretourneerd aan de bejaarde vrouw, die erg van streek was door het gebeurde. Een huisarts constateerde bij de vrouw dat ze door de val een gekneusde heup en meerdere blauwe plekken had opgelopen.
Van de vrouw is aangifte opgenomen. Van de getuige is een verklaring opgenomen.

Automobiliste met slok teveel op aangehouden

BREDA: De politie hield zondag rond 01.30 uur een 36-jarige Bredase aan voor rijden onder invloed. De vrouw werd op de Zandbergweg aangehouden. Ze werd overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 745 ug/l. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd en ze kreeg een rijverbod van 9 uur. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 11-12-2009 17:06 | © Regio Midden en West Brabant |