Gemeente Leeuwarden

Na Groningen, nu ook in Leeuwarden een studentenpartij

Bron: Gemeente Leeuwarden (09-12-2009)

Studenten komen op de valreep met een nieuwe politieke partij in Leeuwarden

Afgelopen maandag was de deadline voor partijen om zich in te schrijven voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010. Zoals men mag verwachten van studenten is op het allerlaatste moment nog een aanmelding binnengekomen. De partij met de naam `Student058' zal zich gaan inzetten voor de belangen van de Leeuwarder student. Daarnaast willen ze dat de potentie van de student beter wordt benut bij de toekomstige ontwikkelingen in de stad. "Studenten zijn op dit moment slecht vertegenwoordigd in de politiek. Bestuurders en raadsleden realiseren zich nog onvoldoende wat de student betekent voor Leeuwarden. Hier gaan wij verandering in brengen.", aldus voorzitter Timothy Cnossen.

Het idee voor het starten van een studentenpartij in Leeuwarden komt voort uit de ambities die de afgelopen colleges hebben uitgesproken om van Leeuwarden een échte studiestad te maken. Een logisch vervolg hierop is dat studenten een stem in de gemeenteraad hebben. De huidige raadsleden handelen vanuit hun beperkte blik van partijideologie, terwijl een studentenpartij zich zal laten leiden door de belangen van de student. Student058 gaat dé stem van de Leeuwarder student in de politiek worden!

Veel studenten staan helaas ver van de politiek. Slechts een enkele student voelt zich aangesproken door de lokale politiek. Student058 zal zich daarom ook breder gaan inzetten om jongeren wakker te schudden en hen een stem in de politiek te geven. Door lid te worden kunnen studenten en andere geïnteresseerden meedoen in de politiek. Student058 streeft er naar om zoveel mogelijk studenten te activeren om deel te nemen in haar verschillende commissies, werkgroepen of de raad.

Er zal de komende jaren hard gewerkt moeten worden om de potentie van al die studenten maximaal te benutten voor onze gemeente. Student058 zal door verschillende initiatieven een nieuw bewustzijn creëren waarin studenten als waardevolle groep van de Leeuwarder gemeenschap wordt gezien. Leeuwarden als studiestad!