Gemeente Leeuwarden

Lijst PAL/Groenlinks bekend, Isabelle Diks lijsttrekker

Bron: Gemeente Leeuwarden (10-12-2009)

Donderdag 3 december heeft de Algemene Ledenvergadering ingestemd met de voorgestelde lijst van het bestuur. Op nummer één staat Isabelle Diks, de huidige wethouder voor Cultuur, Milieu en Wijkzaken. Zij heeft dit jaar het stokje overgenomen van Yvonne Bleize en wil zich ook na maart 2010 enthousiast inzetten voor Leeuwarden.

De kandidatencommissie die de opdracht had om de conceptlijst op te stellen, maakte duidelijk dat zich kwalitatief zeer goede kandidaten hadden gemeld voor de eerste tien plaatsen op de lijst. Er van uitgaande dat deze kandidaten bereid zijn om, als er een beroep op hen wordt gedaan, de raad in te gaan, dan staat de partij er goed voor. Dit betekent dat PAL GroenLinks een duurzame toekomst tegemoet gaat. Gekozen is voor ervaring bij de top van de lijst. Daarom vinden we Gerben Hoogterp, Piet van der Wal en Jan Atze Nicolai terug op de eerste plaatsen. Fatima Taihan heeft zich teruggetrokken uit de politiek en gaat verder met haar vrijwilligerswerk bij onder andere Kleurrijk Beraad, waar zij voordat ze in de raad kwam ook actief was.

Eerste nieuwkomer is een echte Friezin, Elizabeth Hietkamp, een jong talent met interesse in Cultuur en Welzijn. Op de zesde plaats staat Rudy Gnodde. Op dit moment actief in het bestuur van PAL GroenLinks. Yvonne Bleize is duidelijk nog niet van het toneel verdwenen. Zij gaat de lijst steunen en staat op de eervolle plaats van lijstduwer.

Isabelle Diks, de lijsttrekker maakte duidelijk dat PAL GroenLinks weer wil meedoen in een nieuw college. In de afgelopen periode heeft PAL GroenLinks laten zien een goede partner te zijn in de coalitie en heeft zeker mooie dingen bereikt.

Het verkiezingsprogramma zal dinsdag 15 december door de ALV worden vastgesteld.