Ingezonden persbericht

De Grote Identiteitsshow in De Balie
Vrijdag 11 december, van 21.00 tot 4.00 uur
Toegang gratis (reserveren aanbevolen)

"Je bent wat je doet." Jean Paul Sartre.
"Iedereen is uniek, behalve ik.", Herman Brusselmans.
I Amsterdam! Dit geldt natuurlijk voor alle Amsterdammers, inclusief voor jou en mij. Er zijn echter nogal wat verschillen tussen deze Amsterdammers. Zo heeft de één een hekel aan corpsballen, zweert de ander bij Nike, ontleent een derde haar identiteit aan haar Apple en wil De Balie vooral cultural progressives aanspreken.

Stel dat je opnieuw de kans krijgt om als onbeschreven blad de wereld in te stappen. Wie gaan zich allemaal met je bemoeien? Welke factoren - stad of platteland, Amsterdam of Rotterdam, Nederland of Marokko - oefenen druk op je uit bij de vormgeving van je identiteit? Hoe zien jouw voorkeuren en waardepatronen er vervolgens uit? Op welke partij ga je stemmen? En, niet geheel onbelangrijk, welke gadgets - muziek, kleding, telefoon - horen erbij? Of komen die juist eerst?

Met de Grote Identiteitsshow onderneemt De Balie een zoektocht naar wat identiteit nu precies is.
In een avondvullend programma gaan we op zoek naar de vraag hoe mensen hun sociale en daarmee persoonlijke identiteit vorm geven. In een speciaal voor de gelegenheid geschreven modern sprookje gaat hoofdpersonage Mensje op zoek en komt voor tal van dilemma's te staan. Deze dilemma's leggen we voor aan kenners en aan jou. Een unieke combinatie van een modern sprookje en quiz, waarbij we met zijn allen niet alleen het verhaal mede vormgeven, maar ook onze eigen identiteit en vooroordelen over andere identiteiten toetsen.
Een avond vol met experimenten, speed lezingen, debat, speciale Nike-veiling en heuse make-overs.

Met onder anderen Isolde Hallensleben (De Wereld Draait Door), Nalden (trend-expert, Nalden.net), Felix Janssens (Total Identity), Iliass El'Hadioui (Erasmus Universiteit), DJs Arie Kroepoek en Jozef Klappert, DJ Wolfgang Sucks, DJ Nuno dos Santos (speciale eclectic-set), Krause (live) en de Secret Love Parade (live).

Maak alvast de test op www.identiteitsshow.nl

Na afloop zet De Balie haar feestneus op en gaan de voetjes van de vloer, zowel fysiek als op Second Life...

Kom identificeren, de toegang is gratis! Kijk voor meer informatie op www.debalie.nl

Noot voor de redactie. Onderstaande informatie is